BRUUT

Bistronomie met een gezonde dosis imperfectie, zo zou je de stijl van Bruut het best kunnen omschrijven. De betekenis die de neven Bruno en Bas Timperman aan hun bistro toedichten is redelijk bijzonder. Ontdaan van alle overbodigheid en rechtstreeks naar de kern. Creatief en authentiek, met passie voor het regionale product én anderzijds met ruimte voor spielerei. Chef Bruno serveert als autodidact enkel een degustatiemenu, waarbij zijn gast de keuze krijgt uit drie, vier of vijf gangen. Die eigengereid keert ook terug in het interieur. Samen met Bruno koos Bas voor tafels met een zwaar houten blad, muren in kalkverf, leuke lampjes en comfortabele stoelen. Wie houdt van gastronomie met ballen, ziet zeker zijn persoonlijkheid weerspiegeld in de stoere stijl van Bruut.


De la bistronomie et une petite touche d’imperfection, c’est ainsi qu’on pourrait décrire au mieux le style de Bruut. Le sens que les deux cousins Bruno et Bas Timperman attribuent à leur bistro est assez particulier. L’endroit est dépouillé de tout superflu et va droit au but. Créatif et authentique, avec une passion pour les produits régionaux, mais aussi de l’espace pour la fantaisie. Le chef Bruno, autodidacte, ne sert qu’un menu de dégustation, où les clients ont le choix entre trois, quatre ou cinq services. Cette approche se retrouve également dans la décoration intérieure. Bruno et Bas ont opté pour des tables au plateau bien solide en bois noir, des murs peints à la chaux, de chouettes lampes et des chaises confortables. Les amateurs de gastronomie de caractère verront certainement leur personnalité se refléter dans le style fort de Bruut.

 
 

INFO

Meestraat 9 - 8000 Brugge

+32 (0)50 69 55 09 - bistrobruut.be