Nespresso Mornings

Jean Philippe Darcis - Roger van Damme - David Martin - Filip Claeys

Jean Philippe Darcis - Roger van Damme - David Martin - Filip Claeys

Het Zwitserse koffiemerk Nespresso wil de Belgen inspireren aan de ontbijttafel en lanceerde ‘Nespresso Mornings’.  Nespresso ging met enkele sterrenchefs in zee om een gastronomische topervaring te bereiken. Chefs als Roger van Damme en Filip Claeys creëerden enkele innoverende ontbijtrecepten die op VENUEZ15 werden voorgesteld aan het professionele publiek.

Jean Philippe Darcis

We worden via kookboeken en kookprogramma’s overspoeld met inspiratie en innovatie. Jammer genoeg komt de belangrijkste maaltijd van de dag – het ontbijt – verrassend weinig aan bod. Nespresso wilde hier verandering in brengen en ging een samenwerking met sterrenchefs David Martin (La Paix*), Roger van Damme (Het Gebaar*), Filip Claeys (De Jonkman**) en meester-chocolatier Jean-Philippe Darcis aan. Deze topchefs ontwikkelden vernieuwende ontbijtrecepten op basis van dagelijkse ingrediënten in combinatie met Grand Cru Lungo van Nespresso.

Op VENUEZ15 wilde Nespresso de bezoekers inspireren door workshops, demonstraties en tastings te organiseren tijdens de ‘Nespresso Ateliers’. Als kers op de taart creëerden Roger Van Damme en Filip Claeys er enkele topgerechtjes rond coffee pairing, en serveerde Hannah Van Ongevalle, de beste bartender van België, een exclusieve Nespressococktail.

“Nespresso heeft werkelijk een topprestatie geleverd op VENUEZ15.
— Filip Claeys - De Jonkman **
Nespresso-creations

Roger Van Damme werkt graag met Nespresso omdat hij het een leuk merk vindt waar alles draait rond kwaliteit, met daarachter een team van zeer gemotiveerde jonge mensen. “Op de Nespresso-stand maakte ik verschillende gerechtjes: tiramisu met koffie, asperges met makreel, crumble van koffie, toetsen van bergamot en lekker frisse voorjaarsgroetjes. Een echt feestje!”

Ook Hannah Van Ongevalle was enthousiast: “de Nespressostand bracht mensen samen, iets wat perfect past in de filosofie van het merk. Werken met koffie in cocktails was nieuw voor mij, maar het toonde wel aan dat er veel mogelijkheden zijn met Nespresso.”

Managing director van VENUEZ, Vincent Degroote, is vol lof over de samenwerking: “Nespresso heeft werkelijk een topprestatie geleverd op VENUEZ15. De sterrenchefs naar de beurs halen in het coffee pairing-verhaal is iets wat het publiek zeer gesmaakt heeft. De stand was ook bijzonder mooi geïntegreerd in het programma van het event. Nespresso staat bekend om z’n unieke persoonlijkheid, en dit hebben ze dit jaar opnieuw bewezen met de manier waarop de stand gebouwd was, de communicatiestijl en het interessante verhaal dat in overal werd doorgetrokken.”

Italian Style: Cantina Ceci

Het verhaal van Cantina Ceci neemt ons terug naar 1938, toen grootvader Otello Ceci een gekende ‘oste’ (herbergier) was in Parma, Italië. Hij realiseerde zich al snel dat zijn gasten verlekkerd waren op de donkere lambrusco die in kommen geserveerd werd. Het oogsten en persen van de druiven in oktober werd zijn vast ritueel. In de jaren negentig gaf hij de scepter door aan de volgende generatie die er een hedendaagse toets aangaf waardoor Cantina Ceci het lambruscomerk bij uitstek werd.

RUSTIEKE TAVERNE De herberg die Otello Ceci en zijn vrouw Teresa uitbaatten in 1938 was één van de bekendste op het platteland van Parma. De rustieke taverne was de plaats bij uitstek om ‘trippa’ (pens) te eten dankzij de uitstekende kookkunsten van grootmoeder Teresa. Otello verbouwde zijn eigen Lambrusco, een combinatie van druiven van verschillende wijngaarden, die hij trots aan zijn gasten serveerde. Hun kinderen hadden al gauw de smaak te pakken en oogstten in oktober met veel plezier mee. De Lambruscotraditie kwam pas in volle uiting toen Otello oud genoeg was om de taverne achter zich te laten en zich te focussen op zijn wijn. Sindsdien is de familie constant bezig met het verbeteren van het smakenpalet.

OTELLO’S FILOSOFIE De zonen van Otello kregen de filosofie van hun vader mee: liefde voor wijngaarden, druiven en goede wijn. Deze filosofie wordt waargemaakt door de hele familie, ieder familielid representeert de ziel van Cantina Ceci. Ze houden vast aan traditie maar combineren dit tegelijkertijd met de moderne methodes van inpakken en export.

INTERNATIONALE BEKENDHEID Dankzij deze nieuwe generatie werden nieuwe wijnen ontwikkeld. Onder meer ‘Terre Verdiane’, die al snel één van de meest gewaardeerde en populaire Lambrusco’s werd. Na jaren van experimenteren en verbeteren, introduceerde Cantina Ceci ‘Otello Oro Nero di Lambrusco’, een zeer donkere wijn met toetsen van violet en aardbeien. Deze Lambrusco vergaarde al snel internationale bekendheid.

BREED SCALA Lambrusco kan zowel rood, wit als rosé zijn, is matig mousserend en past goed bij een zwaardere maaltijd omdat het een lichte en verfrissende wijn is. Cantina Ceci biedt een ruim gamma Lambrusco’s aan, naast de klassieke versies kan je ook de vernieuwende ‘To You White/Rosso’ krijgen in een fles die je kan personaliseren naar eigen smaak. 

Star of Bombay

Het Londense premium ginlabel Bombay Sapphire lanceert met Star of Bombay haar meest verfijnde gin ooit. Deze traag gedistilleerde London Dry Gin is het kroonjuweel in het Bombay Sapphire scala. Het exclusieve smakenpalet, met onder meer exotische kruidenextracten van muskuszaadjes en bergamot, vormt een mooie toevoeging aan het exotische gamma. 

Marc Colfs

Marc Colfs

ONGEZIENE STOOMINFUSIE Superieure kwaliteit vraagt tijd, iets dat Bombay Sapphire als geen ander weet. De nieuwe premium gin Star of Bombay haalt zijn finesse uit de archieven: kruidenaroma’s van het originele recept uit de achttiende eeuw werden op hedendaagse wijze toegepast in de langdurige distillatie op basis van stoominfusie. Master Distiller Nik Fordham sleutelde voor Star of Bombay aan een bijkomend en manueel gecontroleerde vertraging van het Bombay procedé.

De trage distillatie zorgt voor diepe smaken en maakt van Star of Bombay een uiterst complexe gin met rijke aroma’s en een intense smaak. Star of Bombay wordt volledig geproduceerd in de authentieke Laverstoke distilleerderij in Hampshire, Engeland. 

Bombay Sapphire

Bombay Sapphire

NIEUWE BOTANICALS Naast de trage distillatie werd de gin verrijkt met extracten van muskuszaadjes en bergamot. Master of Botanicals Ivano Tonutti reisde voor deze nieuwe kruiden van Ecuador tot Italië, waar hij bij Bombays ambachtelijke telers de verfijnde smaken vond die het signature kruidenmengsel mooi complementeren.

Naast de klassieke tien extracten van onder meer koriander, zoethout en citroenschil, zorgen deze nieuwe extracten voor een zachte en bloemige dimensie gemixt met een frisse citrussmaak. Het hoger alcoholpercentage van 47,5% maakt dat de jeneverbes- en citrusparfums sterker geaccentueerd worden

JUWEEL VAN EEN FLES Met een gelimiteerd aantal flessen per jaar, wordt Star of Bombay naar voren geschoven als een uiterst exclusieve premium gin. De elegante fles doet aan een juweel denken die haar schoonheid laat ontdekken in de details. De verpakking leent zich uitstekend als geschenk voor de echte gin-kenner.

SIGNATURE SERVE Star of Bombay wordt vergezeld door het recept van een one on one signature serve waarmee je een gin & tonic met intense smaken kunt serveren. De rijke aroma’s vragen om een moment van rust en genot waarbij je je gedachten kan leegmaken om de aparte opbouw van deze gin te ontdekken. Zet je zintuigen op nul en geniet.