Italian Style: Cantina Ceci

Het verhaal van Cantina Ceci neemt ons terug naar 1938, toen grootvader Otello Ceci een gekende ‘oste’ (herbergier) was in Parma, Italië. Hij realiseerde zich al snel dat zijn gasten verlekkerd waren op de donkere lambrusco die in kommen geserveerd werd. Het oogsten en persen van de druiven in oktober werd zijn vast ritueel. In de jaren negentig gaf hij de scepter door aan de volgende generatie die er een hedendaagse toets aangaf waardoor Cantina Ceci het lambruscomerk bij uitstek werd.

RUSTIEKE TAVERNE De herberg die Otello Ceci en zijn vrouw Teresa uitbaatten in 1938 was één van de bekendste op het platteland van Parma. De rustieke taverne was de plaats bij uitstek om ‘trippa’ (pens) te eten dankzij de uitstekende kookkunsten van grootmoeder Teresa. Otello verbouwde zijn eigen Lambrusco, een combinatie van druiven van verschillende wijngaarden, die hij trots aan zijn gasten serveerde. Hun kinderen hadden al gauw de smaak te pakken en oogstten in oktober met veel plezier mee. De Lambruscotraditie kwam pas in volle uiting toen Otello oud genoeg was om de taverne achter zich te laten en zich te focussen op zijn wijn. Sindsdien is de familie constant bezig met het verbeteren van het smakenpalet.

OTELLO’S FILOSOFIE De zonen van Otello kregen de filosofie van hun vader mee: liefde voor wijngaarden, druiven en goede wijn. Deze filosofie wordt waargemaakt door de hele familie, ieder familielid representeert de ziel van Cantina Ceci. Ze houden vast aan traditie maar combineren dit tegelijkertijd met de moderne methodes van inpakken en export.

INTERNATIONALE BEKENDHEID Dankzij deze nieuwe generatie werden nieuwe wijnen ontwikkeld. Onder meer ‘Terre Verdiane’, die al snel één van de meest gewaardeerde en populaire Lambrusco’s werd. Na jaren van experimenteren en verbeteren, introduceerde Cantina Ceci ‘Otello Oro Nero di Lambrusco’, een zeer donkere wijn met toetsen van violet en aardbeien. Deze Lambrusco vergaarde al snel internationale bekendheid.

BREED SCALA Lambrusco kan zowel rood, wit als rosé zijn, is matig mousserend en past goed bij een zwaardere maaltijd omdat het een lichte en verfrissende wijn is. Cantina Ceci biedt een ruim gamma Lambrusco’s aan, naast de klassieke versies kan je ook de vernieuwende ‘To You White/Rosso’ krijgen in een fles die je kan personaliseren naar eigen smaak.