Nespresso Mornings

Jean Philippe Darcis - Roger van Damme - David Martin - Filip Claeys

Jean Philippe Darcis - Roger van Damme - David Martin - Filip Claeys

Het Zwitserse koffiemerk Nespresso wil de Belgen inspireren aan de ontbijttafel en lanceerde ‘Nespresso Mornings’.  Nespresso ging met enkele sterrenchefs in zee om een gastronomische topervaring te bereiken. Chefs als Roger van Damme en Filip Claeys creëerden enkele innoverende ontbijtrecepten die op VENUEZ15 werden voorgesteld aan het professionele publiek.

Jean Philippe Darcis

We worden via kookboeken en kookprogramma’s overspoeld met inspiratie en innovatie. Jammer genoeg komt de belangrijkste maaltijd van de dag – het ontbijt – verrassend weinig aan bod. Nespresso wilde hier verandering in brengen en ging een samenwerking met sterrenchefs David Martin (La Paix*), Roger van Damme (Het Gebaar*), Filip Claeys (De Jonkman**) en meester-chocolatier Jean-Philippe Darcis aan. Deze topchefs ontwikkelden vernieuwende ontbijtrecepten op basis van dagelijkse ingrediënten in combinatie met Grand Cru Lungo van Nespresso.

Op VENUEZ15 wilde Nespresso de bezoekers inspireren door workshops, demonstraties en tastings te organiseren tijdens de ‘Nespresso Ateliers’. Als kers op de taart creëerden Roger Van Damme en Filip Claeys er enkele topgerechtjes rond coffee pairing, en serveerde Hannah Van Ongevalle, de beste bartender van België, een exclusieve Nespressococktail.

“Nespresso heeft werkelijk een topprestatie geleverd op VENUEZ15.
— Filip Claeys - De Jonkman **
Nespresso-creations

Roger Van Damme werkt graag met Nespresso omdat hij het een leuk merk vindt waar alles draait rond kwaliteit, met daarachter een team van zeer gemotiveerde jonge mensen. “Op de Nespresso-stand maakte ik verschillende gerechtjes: tiramisu met koffie, asperges met makreel, crumble van koffie, toetsen van bergamot en lekker frisse voorjaarsgroetjes. Een echt feestje!”

Ook Hannah Van Ongevalle was enthousiast: “de Nespressostand bracht mensen samen, iets wat perfect past in de filosofie van het merk. Werken met koffie in cocktails was nieuw voor mij, maar het toonde wel aan dat er veel mogelijkheden zijn met Nespresso.”

Managing director van VENUEZ, Vincent Degroote, is vol lof over de samenwerking: “Nespresso heeft werkelijk een topprestatie geleverd op VENUEZ15. De sterrenchefs naar de beurs halen in het coffee pairing-verhaal is iets wat het publiek zeer gesmaakt heeft. De stand was ook bijzonder mooi geïntegreerd in het programma van het event. Nespresso staat bekend om z’n unieke persoonlijkheid, en dit hebben ze dit jaar opnieuw bewezen met de manier waarop de stand gebouwd was, de communicatiestijl en het interessante verhaal dat in overal werd doorgetrokken.”