Star of Bombay

Het Londense premium ginlabel Bombay Sapphire lanceert met Star of Bombay haar meest verfijnde gin ooit. Deze traag gedistilleerde London Dry Gin is het kroonjuweel in het Bombay Sapphire scala. Het exclusieve smakenpalet, met onder meer exotische kruidenextracten van muskuszaadjes en bergamot, vormt een mooie toevoeging aan het exotische gamma. 

Marc Colfs

Marc Colfs

ONGEZIENE STOOMINFUSIE Superieure kwaliteit vraagt tijd, iets dat Bombay Sapphire als geen ander weet. De nieuwe premium gin Star of Bombay haalt zijn finesse uit de archieven: kruidenaroma’s van het originele recept uit de achttiende eeuw werden op hedendaagse wijze toegepast in de langdurige distillatie op basis van stoominfusie. Master Distiller Nik Fordham sleutelde voor Star of Bombay aan een bijkomend en manueel gecontroleerde vertraging van het Bombay procedé.

De trage distillatie zorgt voor diepe smaken en maakt van Star of Bombay een uiterst complexe gin met rijke aroma’s en een intense smaak. Star of Bombay wordt volledig geproduceerd in de authentieke Laverstoke distilleerderij in Hampshire, Engeland. 

Bombay Sapphire

Bombay Sapphire

NIEUWE BOTANICALS Naast de trage distillatie werd de gin verrijkt met extracten van muskuszaadjes en bergamot. Master of Botanicals Ivano Tonutti reisde voor deze nieuwe kruiden van Ecuador tot Italië, waar hij bij Bombays ambachtelijke telers de verfijnde smaken vond die het signature kruidenmengsel mooi complementeren.

Naast de klassieke tien extracten van onder meer koriander, zoethout en citroenschil, zorgen deze nieuwe extracten voor een zachte en bloemige dimensie gemixt met een frisse citrussmaak. Het hoger alcoholpercentage van 47,5% maakt dat de jeneverbes- en citrusparfums sterker geaccentueerd worden

JUWEEL VAN EEN FLES Met een gelimiteerd aantal flessen per jaar, wordt Star of Bombay naar voren geschoven als een uiterst exclusieve premium gin. De elegante fles doet aan een juweel denken die haar schoonheid laat ontdekken in de details. De verpakking leent zich uitstekend als geschenk voor de echte gin-kenner.

SIGNATURE SERVE Star of Bombay wordt vergezeld door het recept van een one on one signature serve waarmee je een gin & tonic met intense smaken kunt serveren. De rijke aroma’s vragen om een moment van rust en genot waarbij je je gedachten kan leegmaken om de aparte opbouw van deze gin te ontdekken. Zet je zintuigen op nul en geniet.