FISH&CHIPS IN ANTWERP

Afhankelijk van het aanbod kiezen de chefs van Bia Mara afwisselend drie tot vier soorten uit de meer dan twintig duurzaam gevangen vissoorten die doorheen het jaar in dekeuken passeren. Op het grote krijtbord kan je lezen wat de selectie van de dag is. Er is veelal keuze uit twee tempura bereidingen en vier gerechten waarbij de visfilets in een verschillend beslag van panko worden gewenteld. Het unieke gearomatiseerde beslag en de huisbereide sauzen brengen variatie in het menu. Bij alle gerechten worden met de hand gesneden en met zeewier gezouten dikke frieten geserveerd die in 100% plantaardige olie gebakken worden.

In 2010 verkochten stichters Simon Whiteside en Barry Wallace fish & chips als streetfood in Dublin. Simon is een getrainde chef die onder meer zijn strepen verdiende bij sterrenchef Raymond Blanc. Barry is en creatieve duizendpoot met een hart voor het ontwikkelen van concepten en merken. In het internationale karakter van Brussel vonden ze de ideale voedingsbodem voor de lancering van hun hedendaags fish & chips-concept. Dit succesverhaal herhaalden ze vorig jaar met een gedurfde tweede vestiging in Londen, de bakermat van fish & chips. Voor hun derde vestiging in Antwerpen kozen ze, net als in Brussel, bewust voor een locatie in het toeristisch hart van de stad, vlakbij de Grote Markt.

 

Maalderijstraat 1
2000 Antwerpen
biamara.com