FROM FLANDERS WITH LOVE

GISTEREN OPENDE DE NIEUWE BRUGSE STADSBROUWERIJ WAAR HET BIER 'BOURGOGNE DES FLANDRES' ZAL GEMAAKT WORDEN. HET BIER WERD VOOR HET EERST GEBROUWEN IN 1911 DOOR DE FAMILIE VAN HOUTRYVE IN DE BRUGSE BROUWERIJ DEN OS IN DE RAAMSTRAAT. DEN OS SLOOT IN 1957 MAAR HET BIERMERK BLEEF WEL BESTAAN. 

In de jaren tachtig kwam Bourgogne des Flandres terecht in handen van lambiekbrouwerij Timmermans en later bij John Martin. Uitzonderlijk is dat Bourgogne de Flandres vervaardigd wordt in een kleine zolderbrouwerij om dan vermengd te worden met lambiek van brouwerij Timmermans. Volgens Anthony Martin, CEO van John Martin, is het bier een typisch voorbeeld van de Vlaamse versnijbierentraditie waarbij oud en jong bier vakkundig gemengd worden tot er een perfecte balans ontstaat. 

Begin april 2016 zal er ook een bezoekerscentrum geopend worden, met onder meer degustatieruimtes onder de brouwzaal.