COFFEECOCKTAIL O'CLOCK!

Vergeet even het oude vertrouwde "met melk en suiker", tegenwoordig vraag je jouw gezelschap of ze hun kopje zwarte goud liever met een beetje ananas drinken of als ze meer fan zijn van een onverwachte mix met rum en sinaasappelsap. Nespresso verspreidt het overheerlijke aroma van koffiebonen voortaan ook in onweerstaanbare cocktails! Ideaal om gezellig met je geliefde te sippen tijdens een mooie winteravond maar ook heel origineel om straks mee uit te pakken  tijdens de eindejaarsfeesten. Nespresso heeft dan ook grote namen gevraagd om cocktails te creëren met de Grands Crus van Nespresso. Bekijk hieronder de recepten van Hannah Van Ongevalle (Beste Bartender van België in 2014) en haar broer Ran Van Ongevalle (The Pharmacy).

COCO ROCH Indriya from India by Hannah Van Ongevalle for Atelier Nespresso
4 cl Ketel One Vodka
1 cl Grand Marnier
2 cl Filliers 15Y-graanjenever
1,5 cl Frangelicolikeur met gedroogde cascarabes
25 ml Grand Cru Indriya from India (kruidig, intensiteit 10)   

--> Doe  alle ingrediënten samen met ijs in een shaker met filter. Shake gedurende 30 seconden. Serveer de cocktail in een cocktailglas.

 

ROASTED Cosi by Ran Van Ongevalle for Atelier Nespresso
40 ml COSI, ijskoud (Fruitig/graanachtig - intensiteit 4)
40 ml Mezczal Nuestro Soledad (Fruitig/graanachtig - intensiteit 4)
10 ml cassiakaneelsiroop
1 barlepel Pimento Dram
1 barlepel citroensap

--> Doe alle ingrediënten samen met ijs in een shaker met filter. Shake gedurende 30 seconden. Serveer de cocktail in een cocktailglas.

 

 

Ricompensa Leggero by Ran Van Ongevalle for Atelier Nespresso
11cl Lungo Leggero
3cl Bergamot – jasmijn cordial
1 barlepel zoutoplossing
Garnituur: jasmijnbloemetje

--> Doe alle ingrediënten in een shaker met filter. Shake gedurende 30 seconden. Serveer de cocktail in een cocktailglas.