VENUEZ BEST BARTENDER COMPETITION

MAANDAG 30 NOVEMBER VOND DE VENUEZ BEST BARTENDER COMPETITIE PLAATS IN DE 'BIKERBAR ZONDER BIKERS, DE STRIPCLUB ZONDER STRIPPERS' THE DIRTY RABBIT. NA ENKELE SELECTIEPROEVEN KWAMEN DE DRIE FINALISTEN UIT DE BUS. DEZE DRIE HEREN CHARMEERDEN DE JURY MET HUN INNOVATIEVE COCKTAILS EN KUNDE VAN HET VAK. DIDIER VAN DEN BROECK (DOGMA), DAVID LEBEER (THE PHARMACY) EN DRIES BOTTY (THE DIRTY RABBIT) WETEN MAANDAG 7 DECEMBER TIJDENS DE VENUEZ HOSPITALITY AWARDS OF ZE DE TROFEE MEE NAAR HUIS MOGEN NEMEN! 

Het kruin en de toekomst van de Belgische bartending industry kwam gisteren samen om te strijden voor de titel van VENUEZ Best bartender 2015. Tijdens de eerste ronde, de schriftelijk proef, werd gepeild naar de theoretische kennis van het vak. Acht kandidaten onderscheidden zich en stootten zo door naar de tweede ronde. Tijdens deze ronde dienden de semifinalisten de jury zes drankjes te serveren. Deze jury bestond uit Ben Belmans, de Antwerpse ‘cocktail gadfather’ en de Nederlandse Arno Van Eijmegen van Barrelproof Boutique. Zij keurden vakkundig de geserveerde drankjes op correctheid, snelheid en presentatie.

Na deze tweede proef werden drie finalisten aangeduid: Dries, Didier en David. Zij moesten tijdens de derde en laatste ronde hun beste en meest creatieve kant tentoonspreiden. Ze presenteerden elk binnen vijftien minuten een innovatieve en ter plekke verzonnen ‘signature drink’ waarmee ze de juryleden probeerden te overwinnen. Didier was als eerste aan de beurt en schudde zijn 'When the bartender has his night off' cocktail uit de mouw gebaseerd op San Cosme, Allipus Black, Sherry, passievrucht, gember en Affligem Dubbel (links op foto). Daarna volgde David die op het ritme van 'Flight of the Bumblebee' (Rimsky-Korsakov) een creatie, die hij toepasselijk 'Bumblebee' doopte, op basis van Casadores Anejo, honingsiroop, limoensap, gember en tijm presenteerde (midden op foto). Tenslotte verbaasde Dries de jury met z'n vakkundige balans tussen paprika, Cointreau, honingsiroop, citroensap, basilicum en Wild Jo, genaamd 'Smash & Muddle' (rechts op foto). 

Op maandag 7 december wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de VENUEZ Hospitality Awards. We wachten in spanning af!