RE-BELGE

HET BRUGSE STERRENRESTAURANT SANS CRAVATE SLUIT BEGIN 2016 OM RENOVATIES UIT TE VOEREN. CULINAIRE LIEFHEBBERS KUNNEN IN DIE PERIODE TERECHT IN DE CHAMPAGNE POP UP BAR ‘RE-BELGE’ DIE CHEF HENK VAN OUDENHOVE EN ECHTGENOTE-GASTVROUW VERONIQUE BOGAERT IN HUN HOTEL AAN DE OVERKANT OPENEN. 

GASTRO BAR Toen het huis van de buren op de markt kwam, aarzelden Henk Van Oudenhove en Veronique Bogaert van Sans Cravate geen seconde. Het leek hen het ideale moment om hun restaurant uit te breiden en te verbouwen. De open keuken zal in de aanpalende woning geïntegreerd worden en in de vrijgekomen ruimte wordt het restaurant gerestyled. Vooraan komt een gastro bar met aparte kaart.

POP UP BAR Tijdens die breek- en uitbreidingswerken zal het echtpaar niet stilzitten. In de lobby van hun boetiekhotel La Suite Sans Cravate aan de overkant van de straat, richten ze gedurende 9 weken een pop-up bar in met het exclusieve gamma van het champagnehuis Jacques Selosse. Van 18 januari tot 18 maart presenteert de chef in de pop-up bar “Re-Belge avec Anselme Selosse” een menukaart waarin hij tijdelijk een totaal andere keuken serveert. Voor de lunch zal de chef elke dag van de week rond één terugkerend thema werken met steeds wisselende bereidingen. Zo serveert hij gedurende die negen weken maandag een gerecht van het spit, dinsdag gebraad uit de oven, woensdag een stoempgerecht, donderdag stoverij en vrijdag blijft visdag.  De pop-up bar sluit na 18 maart 2016 de deuren. De gastrobar en restaurant Sans Cravate ‘nieuwe versie’ heropenen begin april 2016.