DUIVELS DESIGN

STERRENCHEFS SERGIO HERMAN EN NICK BRIL VAN THE JANE, SYRCO BAKKER VAN PURE C EN JEAN-PHILIPPE WATTEYNE VAN ICOOK ONTWIERPEN VOOR DUVEL EEN KUNSTIG EN PERSOONLIJK MINI-DUVELFLESJE. EN BIJ ZO’N DUIVELS BIER, HOORT UITERAARD OOK EEN PASSENDE SIGNATURE DISH.

PERSOONLIJK DESIGN Met hun hippe en gastronomische zaak in het achterhoofd, bedachten de chefs van The Jane in Antwerpen, Pure C in Cadzand en iCook in Bergen, een nieuw Duvel Mini-flesje dat perfect moet overeenstemmen met een signatuurgerecht. De flesjes zijn een persoonlijke ontwerp waarbij de keukenmeesters carte blanche kregen. Het etiket werd voor de gelegenheid ook verwijderd. Duvelfananten, no worries: zowel het brouwproces als het alcoholpercentage en de smaak van de iconische Duvel blijft helemaal intact.

DUALITEIT The Jane serveert z’n gasten Duvel in een leuk flesje met een ruwe tekening van de kapel waarin het restaurant gevestigd is. Een kerk op een duivels flesje, dat zorgt voor dualiteit. Ook Syrco Bakker van Pure C liet zich inspireren op z’n omgeving bij het creëren van het flesje. Gasten van Pure C hebben een eindeloos zicht op zee. De jonge kok koos dus voor een strak design van een ondergaande of opkomende zon en de Noordzee. Tenslotte ontwierp Jean-Philippe Watteyne een flesje waarop het interieur van z’n restaurant reflecteert, waar zwart en goud de hoofdkleuren zijn. Of hoe je een stevig bier accordeert met verfijnde elegantie.

SOUVENIR Vanaf 10 december staat deze Duvel in miniformaat - goed voor 18 cl gerstenat - ook op de kaart van de drie restaurants. Wie voor het bijhorend gerecht gaat, krijgt een gelimiteerd flesje als souvenir mee naar huis.