EXPO15

HET BELGISCH PAVILJOEN OP DE WERELDTENTOONSTELLING IN MILAAN STARTTE MAANDAG MET DE BRUSSELS WEEK. DAT WORDT GEVIERD MET DE OFFICIËLE OPENING VAN HET KUNSTPROJECT ‘UNA GRANDE ABBUFFATA’, IN HET LEVEN GEROEPEN DOOR GLUON, EEN NON-PROFITORGANISATIE DIE ONDERNEMERS, KUNST EN WETENSCHAP DICHTER BIJ ELKAAR WIL BRENGEN.

Voor het project hebben vijf Belgische duo’s van bekende kunstenaars en meester-chocolatiers hun creativiteit gebundeld om kunstwerken te vervaardigen uit de Belgische chocolade van Callebaut. Een officiële delegatie onder leiding van minister- president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort huldigde de tentoonstelling plechtig in. Hiermee wil het paviljoen de status van Brussel als wereldwijde hoofdstad van de chocolade in de verf zetten. 

Gluon zette in samenwerking met Callebaut een ‘Chocolate Lab’ op. In het Lab experimenteerden de Belgische kunstenaars en meester-chocolatiers met de laatste technieken, productinnovaties en technologieën als 3D printing. Het werd de broedplek waar de verschillende kunstwerken ontstaan zijn. Dat levert unieke creaties op van de verschillende gelegenheidsduo’s:

 

 

- Frederik Dewilde & Jean Philippe Darcis

- Nick Ervinck & Pol De Schepper & Bart Van Cauwenberghe

- Bart Stolle & Joost Arijs

- Stephan Balleux & Wittamer

- Peter De Cupere & Chocoladehuis Boon

Klik hier voor meer informatie.