ZOET-ZUUR IS FAVORIETE SMAAKPROFIEL VAN DE BELG

ONDERZOEK In een grootschalig onderzoek van Lacroix in samenwerking met iVOX werden 1.000 Belgen voor het eerst bevraagd over hun smaak. Dit brengt opvallende smaakverschillen tussen mannen en vrouwen aan het licht. Ook leren we dat Franstaligen vaker experimenteren en meer gastvrij zijn.

MANNEN VS. VROUWEN Om de smaak van de Belg te analyseren vertrok het onderzoeksteam vanuit 5 basissmaken: zout, zoet, zuur, bitter en hartig. Deze werden aangevuld met 4 aanvullende smaakstijlen, namelijk: fris, gerookt, prikkelend en vol. Hieruit werden de voornaamste smaakprofielen in België afgeleid. Vrouwen kiezen vaker voor fris-zure combinaties op hun bord en mannen eerder voor een samenspel van gerookt-zoet. In het algemeen heeft de Belg het dan weer vooral voor de zoet-zure smaakmix.

EIGEN SMAAKPROFIEL Wie benieuwd is tot welk smaakprofiel hij of zij behoort, kan ook zelf de smaaktest doen, via: De Grote Smaaktest. Na deze eenvoudige en leuke test krijg je meteen een reeks op jouw smaak afgestemde recepten. Nadien kan je De Grote Smaaktest ook delen met vrienden en familie. Vraag naar hun Smaakprofiel en verbaas ze met gerechten op maat van hun smaakpapillen.