S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016

OOK DIT JAAR GAAT S.PELLEGRINO OP ZOEK NAAR DE MEEST GETALENTEERDE EN CREATIEVE JONGE CHEF. DE TWEEDE EDITIE VAN DEZE INTERNATIONAAL GERICHTE WEDSTRIJD WORDT DIT JAAR IN MILAAN GEHOUDEN, ONDER BEGELEIDING VAN ’S WERELDS GROOTSTE CHEFS ZOALS MAURO COLAGRECO, ELENA ARZAK EN CARLO CRACCO.

Chefs jonger dan 30 jaar kunnen zich inschrijven tot 31 maart. Dit kan door een CV, een omschrijving van het recept waarmee ze zich denken te onderscheiden en enkele foto’s op de gastronomische website finedininglovers.com op te laden.

Nadien kiest de beroemde internationale koksschool ALMA tien kandidaten per regio. Hun keuze wordt gebaseerd op de gebruikte ingrediënten en technieken, de creativiteit, de presentatie van het bord en de overgebrachte boodschap.

De tien finalisten bereiden hun gerecht voor een lokale jury voor. Voor de Benelux bestaat deze jury uit Filip Claeys (De Jonkman** - Brugge), David Martin (La Paix* - Brussel), Tim Boury (Boury* - Roeselare), Giovanni Bruno (Senzanome* - Brussel), Hans van Wolde (Beluga** - Maastricht) en Ilario Mosconi (Mosconi*- Luxemburg).  Deze ervaren en vakkundige jury kiest de Benelux finalist. De twintig internationale finalisten die een land of regio vertegenwoordigen, nemen samen met hun lokale juryvoorzitter (David Martin) deel aan de grote finale op 15 oktober 2016. Daar wordt de S.Pellegrino Young Chef 2016 verkozen.

Schrijf je hier in voor de meest intrigerende zoektocht naar kooktalent ter wereld! 


CETTE ANNEE ENCORE, S.PELLEGRINO SE MET EN QUETE DU JEUNE CHEF LE PLUS TALENTUEUX ET CREATIF. LA DEUXIEME EDITION DE CE CONCOURS INTERNATIONAL SE DEROULERA CETTE ANNEE A MILAN, SOUS LA HOULETTE DE GRANDS CHEFS PARMI LES PLUS REPUTES DU MONDE, COMME MAURO COLAGRECO, ELENA ARZAK ET CARLO CRACCO.

Les chefs de moins de 30 ans peuvent s’inscrire jusqu'au 31 mars. Pour ce faire, ils doivent envoyer leur candidature, une description de la recette avec laquelle ils pensent se distinguer ainsi que quelques photos sur le site gastronomique finedininglovers.com.

Ensuite, la célèbre école internationale de cuisine ALMA sélectionne dix candidats par région. Leur choix est basé sur les ingrédients et techniques utilisés, la créativité, la présentation de l’assiette et le message communiqué.

Les dix finalistes préparent leur plat pour un jury local. Pour le Benelux, ce jury est composé de Filip Claeys (De Jonkman** - Bruges), David Martin (La Paix* - Bruxelles), Tim Boury (Boury* - Roulers), Giovanni Bruno (Senzanome* - Bruxelles), Hans van Wolde (Beluga** - Maastricht) et Ilario Mosconi (Mosconi* - Luxembourg). Ce jury expérimenté et compétent sélectionnera le finaliste du Benelux. Les vingt finalistes internationaux représentant un pays ou une région participeront avec leur président du jury local (David Martin) à la grande finale, qui se déroulera le 15 octobre 2016 et lors de laquelle le S.Pellegrino Young Chef 2016 sera élu.

Inscrivez-vous ici pour la quête de talent culinaire la plus étonnante du monde !