JOINED FORCES

PERNOD RICARD TEKENDE GISTEREN DE OVEREENKOMST VOOR DE OVERNAME VAN EEN MEERDERHEID VAN DE AANDELEN VAN HET HIPPE GIN MERK MONKEY 47 DAT IN HET ZWARTE WOUD IN DUITSLAND WORDT VERVAARDIGD. 

Het Franse wijn- en sterkedranken bedrijf breidt dankzij deze investering zijn portfolio verder uit in de snelgroeiende premium gin-categorie. Monkey 47 is nu al een erg succesvolle gin en wist de afgelopen jaren al meerdere trouwe consumenten te overtuigen.

“Al sinds 2011 bewonderen we de ontwikkeling van Monkey 47 en zijn we blij om samen met onze partner de toekomst van dit fantastische merk te kunnen vormgeven. Er zijn momenten in het leven waarin je meteen weet dat je een parel beethebt. Monkey 47 is er zo eentje en past perfect bij de wereldwijd toenemende vraag naar ambachtelijke jenever met sterke lokale roots. We delen dezelfde waarden die de reden zijn voor het succes van Monkey 47 zoals authenticiteit, ondernemingszin en passie voor kwaliteit”, zegt Alexandre Ricard, voorzitter en CEO van Pernod Ricard.

David Haworth, Managing Director van Pernod Ricard Deutschland, voegt er nog aan toe: “Pernod Ricard en Monkey 47 zijn de perfecte match. De high-quality gin past perfect bij Pernod Ricard en wordt gezien als een cult merk door vele bartenders. We willen het merk niet alleen verder ontwikkelen in Duitsland, maar ook wereldwijd uitbreiden.”

Oprichter van Monkey 47 en CEO van Black Forest Distillers Gmbh, Alexander Stein, is erg verheugd over deze samenwerking met Pernod Ricard en benadrukt nog eens de waarden die beide bedrijven verenigen: “De samenwerking met Pernod Ricard was een persoonlijke beslissing. Het bedrijf onder leiding van Alexandre Ricard onderscheidt zich onder andere door een sterke ondernemingszin. Pernod Ricard is een partner die met veel respect en passie leeft voor merken en dat is voor hen van essentieel belang.”