BARTENDERS' CHOICE

HET LIJSTJE MET THE WORLD’S BEST BARS WERD EEN TIJD GELEDEN AL BEKEND GEMAAKT. DE GENTSE BAR JIGGER’S WIST ALS ENIGE BELGISCHE BAR EEN PLAATSJE TE VEROVEREN IN DE TOP 100. NU VOLGT DE LIJST VAN MEEST GELIEFDE SPIRITS. VAN WELKE GEESTRIJKE DRANKEN DROMEN DE BESTE BARTENDERS TER WERELD? VAN WELKE MIXEN GAAN HUN HARTEN SNELLER KLOPPEN? DRINKS INTERNATIONAL HAALDE MENIG BARMAN DE PIEREN UIT DE NEUS EN PRESENTEERDE BEGIN DEZE WEEK DE RESULTATEN.

Voor de derde keer in vier jaar is Tanqueray hét lustobject van 's werelds beste barmannen. Edmund Weil, eigenaar van de Londense bar Nightjar, zegt dat het merk "eenvoudig, elegant en een benchmark voor de categorie is". Nick Kobbernagel Hovind van Lidkoeb in Kopenhagen is smoorverliefd op het Britse ginmerk: "Ik kan niet zonder leven" zegt hij. Ook in meer oostelijke regio’s is de heldere spirit populair. Ariel Leizgold, tweede op World Class 2015 en eigenaar van Bellboy in tel Aviv, meent dat Tanqueray Ten"klassiek maar hedendaags en eenvoudig maar complex" is.

De groene flessen van Del Maguey, vorig jaar nog op de eerste plaats, doen het uitstekend. Joaquin Simo van Pouring Ribbons in New York vindt dat deze handgemaakte mezcal "integriteit, transparantie en heerlijkheid" bezit. Edoardo Nono van Rita & Cocktails in Milaan meent dat deze mezcal aan populariteit wint, maar op hetzelfde moment “een perfecte consistentie van kwaliteit” heeft behouden.

Zacapa sluit met een bronzen trofee de ereplaatsen af ondanks het feit dat deze rum niet de best verkochte rum ter wereld is. Met de aanwezigheid van Ketel One, Johnnie Walker en Don Julio heeft Diageo vijf merken in de top tien.

Speciale vermelding moet naar nieuwkomer Fortaleza gaan. Een Tahona Wheel geproduceerde tequila die de kwaliteit en authenticiteit heeft die barmannen doet glimlachen. 

Ontdek hier meer.