AN AWARD FOR SOUVENIR?

OPINIONATED ABOUT DINING (OAD) ZAL VOOR HET EERST OP 23 MEI 2016 IN KOPENHAGEN EEN AWARD UITREIKEN VOOR HET BESTE NIEUW EUROPEES RESTAURANT. TOT DE KANSHEBBERS BEHOORT ÉÉN BELGISCH RESTAURANT: SOUVENIR IN IEPER.

Enkel Europese restaurants die na 1 januari 2013 openden en dit jaar in de Europese Top 100+ van OAD hun debuut maken, komen daarvoor in aanmerking. Het restaurant dat de hoogste plaats in die Top 100+ zal bekleden, krijgt meteen ook de nieuwe award. Negen restaurants maken daardoor kans op de nieuwe award.

 

De negen kanshebbers zijn:

Alchemist, Kopenhagen (Rasmus Munk)
AM par Alexandere Mazzia, Marseille (Alexandre Mazzia)
Disfrutar, Barcelona (Oriol Castro & Edouard Xatruch)
Lido 84, Gardone Riviera (Riccardo Camanini)
Meige d’Ete, Parijs (Hideki Nishi)
Pages, Parijs (Ryuji Teshima)
Seta, Milaan (Antonio Guida)
Souvenir, Ieper (Vilhjalmur Sigurdarson)
Tokuyoshi, Milaan (Yoji Tokuyoshi)

De winnaar zal bekend gemaakt worden tijdens het OAD “Top 100+” evenement op maandag 23 mei in het Nimb Terrace in de Tivoli Gardens in Kopenhagen. Daags tevoren zal OAD stichter Steve Plotnicki de chefs van bovengenoemde restaurants aldaar uitnodigen om samen een diner te serveren.