RED DEVILS SPECIAL: SWEDEN

HUPLA! DAAR GAAN WE VOOR DE DERDE KEER! BELGIË NEEMT HET VANAVOND OP TEGEN ZLATAN IBRAHIMOVIC EN DE ZIJNEN. WE DUIMEN ALVAST DAT WE DOORSTOTEN NAAR DE ACHTSTE FINALES. DEZE ONGETWIJFELD SPANNENDE MATCH IS ALWEER HET IDEALE MOMENT OM LEKKERNIJEN UIT HET LAND VAN H&M, ABBA EN PIPPI LANGKOUS IN DE SPOTLIGHT TE ZETTEN. WE KENNEN KÖTTBULLAR ALLEMAAL VAN BIJ DIE ENE GROTE MEUBELWINKEL. MAAR HEB JIJ AL TYPISCH ZWEEDSE GERECHTEN ALS KRÄFTSKIVA OF ÄRTSOPPA MED PANNKAKOR GEPROEFD? VENUEZ INSPIREERT JE MET ENKELE HEERLIJKE BITES & DRINKS OM JE GASTEN, DE TROUWE VOETBALSUPPORTERS, IN DE JUISTE OVERWINNINGSSFEER TE BRENGEN! 

BITES

-       Kreeftenfeestje
Een kreeftenfeestje, of kräftskiva, is een traditioneel Zweeds of Fins tuinfeest in de late zomer. Het feest valt samen met de vangstperiode van rivierkreeften. De kreeften worden gekookt en gegarneerd met verse dille en meestal opgediend in de vorm van een buffet met kaas, garnalen, salades en groentetaarten. Perfect dus om de supporters een handig, lekker en snel buffet voor te schotelen! Vind hier een bijzonder recept met rivierkreeftjes!

-       Erwtensoep met pannenkoekjes
Ärtsoppa med pannkakor is een traditionele, populaire combinatie van ärtsoppa (erwtensoep) en pannkakor (pannenkoeken). Voor de soep gebruikt men in Zweden gele erwten en gezouten varkensvlees als basis. De pannenkoekjes lijken eerder flensjes en worden vaak belegd met jam of slagroom. Zin om je gasten te verbazen? Serveer dan dit unieke gerecht! Klik hier voor het recept van erwtensoep!

-       Zweedse gehaktballetjes
Wie in Ikea is, kan nauwelijks weerstaan aan de verleiding van de typisch Zweedse köttbullar. Je kan ze tegenwoordig zelfs in het Zweedse winkeltje kopen. De ballen zijn echter zo simpel en snel te maken. Ideaal als lichte snack tijdens de voetbalmatch! Ontdek hier het recept!

DRINKS

-         Punsch of punch?
Nee, geen punch maar punsch, een Zweedse sterke drank op basis van kruiden en gemaakt van Arak, een Indische roderijstdrank. Traditioneel wordt Zweedse punsch warm geserveerd met erwtensoep. Perfecte combi dus! Ontdek hier hoe je punsch zelf bereidt! 

-         Old-school limonade
Sockerdricka, in het Nederlands suikerdrank, is een Zweedse frisdrank, oorspronkelijk gemaakt van gember, maar tegenwoordig van koolzuurhoudend water met suiker en citroen. De limonade wordt nog steeds vervaardigd maar kent enorme concurrentie van  merken als 7Up en Sprite. Sockerdricka wordt wel vaak gebruikt als basis in cocktails.

-       Zweeds levenswater
Aquavit is een sterkedrank uit Scandinavië met een alcoholpercentage van rond de 40%. De drank is gemaakt op basis van de plant karwij. Aquavit heeft een goudgele kleur en is een populaire drank in het Noorden. Aquavit wordt ijsgekoeld, puur gedronken en het glas wordt in een teug geleegd. Het vriesvak is dus de ideale plaats om een fles aquavit te bewaren, aangezien Aquavit pas bevriest bij -25°C. Cheers to that!


HOPLA! C’EST PARTI POUR LE TROISIEME MATCH! CE SOIR, LA BELGIQUE EST EN LICE CONTRE ZLATAN IBRAHIMOVIC ET LES SIENS. NOUS CROISONS LES DOIGTS POUR LES HUITIEMES DE FINALE! CE MATCH EXCITANT SERA LE MOMENT IDEAL POUR METTRE SOUS LES PROJECTEURS DES DELICES DU PAYS DE H&M, ABBA ET FIFI BRINDACIER. NOUS CONNAISSONS TOUS LES KÖTTBULLAR D’UN CERTAIN MAGASIN DE MEUBLES. MAIS AVEZ-VOUS DEJA GOUTE DES PLATS TYPIQUEMENT SUEDOIS TELS QUE KRÄFTSKIVA OU ÄRTSOPPA MED PANNKAKOR? VENUEZ VOUS INSPIRE AVEC QUELQUES DELICIEUX BITES & DRINKS POUR METTRE VOS CLIENTS, LES FIDELES SUPPORTERS DE FOOT, DANS LA BONNE AMBIANCE DE LA VICTOIRE!

BITES

- Festin d’écrevisses
Un festin d’écrevisses, ou kräftskiva, est une fête suédoise ou finlandaise traditionnelle qui se déroule en fin d'été. La fête coïncide avec la saison de la pêche aux écrevisses. Celles-ci sont cuites et garnies d'aneth frais, et généralement servies sous la forme d'un buffet avec du fromage, des crevettes, des salades et des quiches. Bref, parfait pour servir aux supporters un buffet pratique, rapide et savoureux! Découvrez ici une recette spéciale à base d’écrevisses!

- Soupe aux pois avec crêpes
Ärtsoppa med Pannkakor est une combinaison traditionnelle populaire d’ärtsoppa (soupe aux pois) et de Pannkakor (crêpes). Pour la soupe, on utilise en Suède des pois jaunes et du porc salé. Les crêpes ressemblent plutôt à de minces galettes et sont souvent garnies de confiture ou de crème fouettée. Envie de surprendre vos clients? Servez ce plat unique! Cliquez ici pour la recette de la soupe aux pois!

 - Boulettes de viande suédoises
Qui chez Ikea, résiste à la tentation des köttbullar typiquement suédoises? Maintenant, on peut même les acheter dans la boutique suédoise. Pourtant, ces boulettes sont tellement simples et rapides à préparer! Idéales comme collation pendant le match! Découvrez la recette !

BOISSONS

- Punsch ou punch?
Non, pas du punch, mais du punsch, une liqueur suédoise à base de plantes et d’arak, un alcool de riz rouge indien. Traditionnellement, le punsch suédois est servi chaud avec de la soupe aux pois. Bref, la combinaison parfaite! Découvrez ici comment préparer le punsch! 

 - Limonade old school
Sockerdricka, ou boisson au sucre, est une boisson suédoise fabriquée à l'origine à partir de gingembre, mais composée aujourd’hui d'eau gazéifiée, de sucre et de citron. La limonade est maintenant fortement concurrencée par des marques comme Sprite et 7Up. Sockerdricka est très souvent utilisé comme base dans des cocktails.

 

 - Eau de vie suédoise
L’aquavit est une liqueur scandinave titrant à 40% et faite à partir de carvi. L’aquavit, de couleur jaune d'or, est une boisson populaire dans le Nord. L’aquavit se boit glacé, pur et d'un trait. Étant donné qu’il ne gèle qu’à -25°C, le compartiment congélateur est donc l'endroit idéal pour le conserver. Santé!