A L'OSTENDAISE

EIND JUNI GAAT DE ZOMER VOLOP VAN START IN OOSTENDE WANT DAN VINDT DE VIERDE EDITIE VAN HET CULINAIR EVENT 'A L'OSTENDAISE, KOM PROEVEN!' PLAATS. HET FOODFESTIVAL SERVEERT LEKKERS UIT DE NOORDZEE MÉT ZICHT OP STRAND EN ZEE!

Onze Koningin der badsteden maakt zich klaar voor een grootse editie van 'A l'Ostendaise, Kom Proeven!'. Het laatste weekend van juni is het Zeeheldenplein twee dagen lang het decor van een culinair festival waarin degustaties van verschillende Noordzeevissen in allerhande bereidingen centraal staan. Fijnproevers weten al langer dat het aanbod gedurende die twee dagen erg uitgebreid is. Bovendien worden de Noordzeevissen uit het water gehengeld door onze eigen Vlaamse vissers. Verser dan vers! 

Op het menu staat onder meer Noordzeekrab met wakamé (Ostend Queen), loempia van steenbolk (Bentley’s), broodje goujonette (Histoires d’O), rogvleugel met aardappel en venkel (Bistro Mathilda), zeetongfilet met een zuiderse salsa (Agua del Mar) en zoveel meer.

Deelnemende restaurants zijn onder andere Bottarga, Toi, moi et la mer, Mange Tout, Bistro La Galleria en De Mosselbeurs. Zoetekauwen kunnen voor een heerlijk dessertje terecht bij Chocolaterie Willems (dame blanche/macaron of panna cotta) en Fijnbakkerij Debusschere (île flottante/Yvoire). Daarnaast zijn er verschillende cocktails, bieren en wijnen voorzien.

Ook aan animatie geen gebrek! Benieuwd naar hoe je iedere vissoort op de juiste manier fileert? Volg dan de  workshop 'visfileren' of kijk toe hoe de Oostendse garnaalkruiers snel en behendig  verse garnalen pellen.

De toegang is gratis. Gerechtjes (4 of 6 euro) en drank worden betaald met jetons. Het event start op zaterdag 25 juni om 11 uur (tot 21u) en duurt tot zondag 19 uur. Klik hier voor meer info! 


LA FIN DU MOIS DE JUIN MARQUERA LE DÉBUT DE L’ÉTÉ À OSTENDE AVEC LA QUATRIÈME ÉDITION DE L’ÉVÉNEMENT CULINAIRE ‘A L’OSTENDAISE, KOM PROEVEN!’  . LE FESTIVAL CULINAIRE PROPOSE DES DÉLICES DE LA MER DU NORD AVEC VUE SUR LA PLAGE ET LA MER!

Notre Reine des stations balnéaires se prépare à la plus grande édition de ‘A l’Ostendaise, Kom Proeven!’. Le dernier week-end de juin, la Zeeheldenplein servira pendant deux jours de décor à un festival culinaire qui tournera entièrement autour des dégustations de divers poissons de la mer du Nord en toutes sortes de préparation. Les gourmets savent depuis longtemps que l’offre est très large pendant ces deux jours. En outre, les poissons de la mer du Nord sont pêchés en mer par nos pêcheurs flamands. 

Au menu : crabe de la mer du Nord au wakamé (Ostend Queen), loempia de tacaud (Bentley’s), sandwich de goujonette (Histoires d’O), aile de raie à la pomme de terre et au fenouil (Bistro Mathilda), filet de sole à la sauce méditerranéenne (Agua del Mar), etc.

Nous comptons parmi les restaurants participants Bottarga, Toi, moi et la mer, Mange Tout, Bistro La Galleria et De Mosselbeurs. Les amateurs de sucreries peuvent prendre un délicieux dessert chez Chocolaterie Willems (dame blanche/macaron ou panna cotta) et Fijnbakkerij Debusschere (Île flottante/Yvoire). En outre, divers cocktails, bières et vins sont prévus.

Envie de savoir comment lever correctement chaque variété de poisson en filet ? Suivez l’atelier ‘lever les filets’ ou regardez les pêcheurs de crevettes ostendais décortiquer les crevettes.

L’entrée est gratuite. Les plats (4 ou 6 euros) et les boissons sont payés avec des jetons. L’événement débute le 25 juin à 11 h (jusqu’à 21 h) et se poursuit jusqu’au dimanche 19 h. Cliquez-ici pour plus d'information.