ANTWERPEN PROEFT

BINNENKORT VINDT DE TIENDE EDITIE VAN HET ANTWERPSE FOODFESTIVAL ANTWERPEN PROEFT PLAATS. IN EN ROND DE WAAGNATIE OP HET EILANDJE KUNNEN LEKKERBEKKEN EN FOODIES VAN DONDERDAG 5 TOT EN MET ZONDAG 8 MEI PROEVEN VAN LEKKERNIJEN GESERVEERD DOOR TOPCHEFS ALS WOUT BRU, WIM BALLIEU, ROGER VAN DAMME, SERGIO HERMAN EN PIET HUYSENTRUYT. OOK JEROEN MEUS NEEMT VOOR DE EERSTE KEER ZIJN WÜRST-FOODTRUCK MEE NAAR DE SCHELDESTAD.

Daarnaast tekenen ook tweesterrenchefs Bart De Pooter (Pastorale en WY) en Bart Desmidt (Bartholomeus) present en geven ze bijkomende kookdemonstraties. Verder zullen ook Sepideh Sedaghatnia (Divin by Sepi), Olivier de Vinck (Kommilfoo) en Dennis Broeckx (L'Épicerie du Cirque) schitteren. Food concepts als het bekende Marokkaanse restaurant O'tagine, de thaise eethuizen Nimman & Yam Thai (van Nathalie Meskens), Ellis Gourmet Burger, Bar Italia, B23 en tal van andere mooie culinaire namen, restaurants, concepten en speciaalzaken vullen de affiche aan.  

Uit Franstalig België komen David Martin (La Paix) en Jean-Philippe Watteyne (iCook) langs. Uit het buitenland komen onder meer Syrco Bakker (Pure C) en het IJslandse Njam! -gezicht Dagny Ros het culinaire team versterken.

Voor deze jubileumeditie breidt Antwerpen Proeft zijn capaciteit uit van 30 tot 40 restaurant- en foodstands en van één tot twee indoorhallen. Er komen ook drie nieuwe luxepaviljoenen: "Proef de goesting" van kookzender Njam! , "Luc's Dagschotel" - waar auteur Luc Hoornaert topchefs ontvangt - en "Duvel Mini Masters", waar alles draait om recepten gecombineerd met Duvel.

Ontdek hier meer!