CRAFTSMANSHIP @ BROUWERIJ DE KONINCK

HET IS ZO VER! DE SMAAKMAKERS VAN BROUWERIJ DE KONINCK OPENDEN GISTEREN (30 MEI) DE DEUREN. DE TIJD DAT ER BIJ DE KONINCK ENKEL EN ALLEEN BIER WERD GEBROUWEN, IS DEFINITIEF VERLEDEN TIJD. DE BROUWERIJ IS EEN INTERESSANTE EN INSPIRERENDE ONTMOETINGSPLEK VOOR ANTWERPSE SMAAKMAKERS EN STIELMANNEN DIE EVEN GEPASSIONEERD MET HUN VAK BEZIG ZIJN ALS DE BOLLEKESBROUWERS.

De kazen van Kaasaffineurs Van Tricht liggen al enkele jaren in de brouwerij te rijpen. Nu openen ze ook een winkel, Only Cheese, met tongstrelende kazen en nazinderende aroma’s. Chocolatier JITSK maakt er zijn zoete creaties, die eerder door Gault&Millau werden omschreven als ‘een circus voor je mond’. Culinair fotograaf en uitgever Tony Le Duc opent er het Minestrone Cookbooks & Lab, pure verwennerij voor boekenliefhebbers. Slagers De Laet & Van Haver starten er een eigen atelier, The Butcher’s Store, waar ze enkel kwaliteit serveren en chef Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens openen restaurant The Butcher’s Son. Verder bakt Kenney Van Hoorick er weldra zoete broodjes in Bake, zuurdesembrood is een van zijn specialiteiten en kan je voor de ultieme fietsbeleving in Velodome terecht, een vernieuwende fietswinkel en -atelier.


LES FABRICANTS DE GOÛT DE LA BRASSERIE DE KONINCK A OUVRIR LEURS PORTES HIER (30 MAI) ! L’ÉPOQUE OÙ DE KONINCK SE LIMITAIT À BRASSER DE LA BIÈRE EST DÉFINITIVEMENT RÉVOLUE. LA BRASSERIE EST UN LIEU DE RENCONTRE INTÉRESSANT ET INSPIRANT POUR LES FABRICANTS DE GOÛT ET HOMMES DE MÉTIER ANVERSOIS QUI SE CONSACRENT À LEUR MÉTIER AVEC AUTANT DE PASSION QUE LES BRASSEURS DE BOLLEKES.

Les maîtres affineurs Van Tricht font mûrir leurs fromages dans la brasserie depuis quelques années déjà. Maintenant, ils ouvrent aussi un magasin, Only Cheese, avec de succulents fromages aux arômes à l’avenant. Le chocolatier JITSK y prépare ses créations décrites par Gault & Millau comme ‘a circus in your mouth’. Le photographe culinaire et éditeur Tony Le Duc y ouvre le Minestrone Cookbooks & Lab, un vrai régal pour les amateurs de livres. Les bouchers De Laet & Van Haver y lancent leur propre atelier, The Butcher’s Store. Le chef Bert-Jan Michielsen et le sommelier Luc Dickens y ouvrent le restaurant The Butcher’s Son. Kenney Van Hoorick y cuira bientôt des petits pains sucrés chez Bake, le pain au levain étant une de ses spécialités, et vous pourrez vivre l’expérience vélo ultime au Velodome, un magasin et atelier de vélo innovant.