A RUM-COLA PLEASE!

HET AMERIKAANSE FRISDRANKMERK COCA-COLA VERKOOPT VANAF APRIL OOK SPIRITS ALS WHISKY EN RUM IN BELGIË. DAAROVER IS EEN OVEREENKOMST GESLOTEN MET HET SCHOTSE EDRINGTON, PRODUCENT VAN VERSCHILLENDE PREMIUM MERKEN.

Coca-Cola Enterprises, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie, distributie en verkoop van de producten van de Amerikaanse frisdrankgigant, gaat vanaf april in België en Luxemburg ook sterkedrank verkopen. Daarover is een overeenkomst gesloten met het Schotse Edrington.

"Vanaf 1 april 2016 zal Coca-Cola Enterprises instaan voor de distributie, verkoop en marketing van premium gedistilleerde dranken van Edrington op de Belgisch-Luxemburgse markt", zegt Eva Lefèvre, de woordvoerster van Coca-Cola Enterprises. Edrington produceert whisky (onder meer The Famous Grouse en Highland Park), rum en vodka.

Het is niet de eerste keer dat Coca-Cola Enterprises zo'n partnerschap aangaat - het verdeelt bijvoorbeeld ook de fruitsappen van Capri-Sun in België -, maar het is wel de eerste keer dat het gaat om alcoholische dranken.

Aangezien frisdranken en spirits perfect te combineren zijn, vormt de samenwerking een logische stap.  "Het partnership met Edrington biedt een unieke kans op groei", aldus Lefèvre. "In de komende maanden werken we nauw samen met Edrington aan een sterk verkoop-, distributie- en marketingplan dat op 1 april 2016 uitgerold wordt", luidt het. "Zoals voor al onze producten, engageren we ons tot een verantwoorde verkoop en marketing." (Belga)