10 YEAR DINNER IN THE SKY

DE TIENDE EDITIE VAN DINNER IN THE SKY GAAT ONDANKS DE SLECHTE WEERSVOORSPELLINGEN DOOR. VAN 1 TOT EN MET 5 JUNI PALMT DE VERJAARDAGSEDITIE DE VOLLEDIGE EEUWFEESTLAAN AAN HET ATOMIUM IN.

"De gasten zullen gewoon aan tafel kunnen gaan, want er is een afdak voorzien waardoor er bescherming is tegen de regen", laat de organisatie weten. Ook de wind mag niet voor problemen zorgen, hoewel de tafels zich wel 50 meter boven de grond bevinden. Bij extreem slecht weer kan er ingegrepen worden. De opbouw van het evenement is momenteel volop aan de gang.

50 METER HOOG
Op woensdag 1 juni gaat de tiende editie van Dinner in the Sky officieel van start. Tien sterrenchefs koken er vijf dagen lang op 50 meter hoogte om het imago van België letterlijk weer op te krikken. Er zijn drie sessies per dag, voor telkens tien tafels van 22 gasten. In totaal zullen meer dan 3.000 diners geserveerd worden. Het evenement is ondertussen volledig uitverkocht.

STERRENCHEFS
De tien sterrenchefs van dienst zijn Lionel Rigolet (Comme chez soi), Yves Mattagne (Sea grill), Pascal Devalkeneer (Chalet de la forêt), Giovanni Bruno (Senzanome), Luigi Ciciriello (La truffe noire), David Martin (La Paix), Bart De Pooter (Wy en De Pastorale), Filip Claeys (De Jonkman), Wout Bru (Brasserie Bru) en Viki Geunes ('t Zilte).


LA DIXIÈME ÉDITION DE DINNER IN THE SKY MAINTENUE MALGRÉ LES MAUVAISES PRÉVISIONS MÉTÉO. DU 1ER AU 5 JUIN, L’ÉDITION ANNIVERSAIRE S’APPROPRIE TOUT LE BOULEVARD DU CENTENAIRE PRÈS DE L’ATOMIUM.

"Les invités pourront se mettre à table normalement, car une toiture est prévue pour les protéger de la pluie", annonce l’organisation. Même le vent ne posera pas de problème, bien que les tables se trouvent tout de même à 50 mètres du sol. Il est possible d’intervenir en cas d’extrême mauvais temps. L’organisation de l’événement est actuellement en cours.

À 50 METRES DE HAUTEUR
La dixième édition de Dinner in the Sky débutera officiellement le mercredi 1er juin. Dix chefs étoilés cuisineront pendant cinq jours à 50 mètres de hauteur afin de rehausser littéralement l’image de marque de la Belgique. Trois sessions par jour sont organisées, à chaque fois pour dix tables de 22 invités. 3.000 dîners seront servis au total. L'événement est déjà sold-out.

LES CHEFS ÉTOILÉS
Les dix chefs étoilés qui officient sont Lionel Rigolet (Comme chez soi), Yves Mattagne (Sea grill), Pascal Devalkeneer (Chalet de la forêt), Giovanni Bruno (Senzanome), Luigi Ciciriello (La truffe noire), David Martin (La Paix), Bart De Pooter (Wy et De Pastorale), Filip Claeys (De Jonkman), Wout Bru (Brasserie Bru) et Viki Geunes ('t Zilte).

Bron/source: Belga