HOP, HOP, HOP

VOOR HET UNIEKE SPECIAALBIER DUVEL TRIPEL HOP TRACHTEN DE DUVEL MEESTERBROUWERS AL ZES JAAR LANG DE BIERLIEFHEBBER TE VERRASSEN MET EEN NIEUWE, BIJZONDERE HOPSOORT. DIT JAAR KOZEN ZE HBC 291, EEN HOPSOORT ZO NIEUW, DAT ER ZELFS NOG GEEN OFFICIËLE NAAM VOOR IS. DEZE NIEUWE HOPSOORT ZORGT ONDER MEER VOOR AROMA’S VAN ZWARTE PEPER, ROZEN EN LAVENDEL. DE DUVEL BROUWERS ZIJN EEN VAN DE EERSTEN OM DEZE HBC 291 HOP OP GROTERE SCHAAL TE GEBRUIKEN.

Net zoals een druif bepalend is voor het karakter van een wijn, is hop dat voor bier. De Duvel brouwers hebben de afgelopen jaren een zeer goede samenwerking opgebouwd met een hopteler in de zonnige Yakima Valley in de Amerikaanse staat Washington. Dankzij het microklimaat ten oosten van het Cascade gebergte, worden hier de beste hoppen van de Verenigde Staten geteeld. 

Voor het brouwen van Duvel Tripel Hop wordt er een aparte brouwtechniek toegepast, namelijk  drooghoppen. Bij deze techniek wordT er extra hop in een later stadium van het brouwproces toegevoegd. Dit zorgt voor een rijk smakenpallet en extra hoparoma’s.

Vanaf begin februari kan je deze Duvel Tripel Hop ontdekken in de horeca, bij de drankenhandelaar en in de supermarkt.