P(OUR) ANOTHER DRINK!

ALEX KRATENA EN SIMONE CAPORALE, TWEE VAN ‘S WERELDS BESTE BARTENDERS, SLOEGEN DE HANDEN IN ELKAAR EN LANCEREN HET NON-PROFIT P(OUR) SYMPOSIUM, HUN EERSTE CONCEPT SINDS ZE DE LONDENSE COCKTAILBAR THE ARTESIAN VERLIETEN.

Dit symposium wordt beschreven als een ‘bartender collectief’ dat een community voor de mondiale drinks industry wil worden. Sinds het duo de Londense cocktailbar The Artesian, ’s werelds beste bar, verliet, hebben ze bartenders als New York City’s Jim Meehan, Londen’s Ryan Chetiyawardana en Xavier Padovani, Oslo’s Monica Berg en Hamburg’s Joerg Meyer als founding members van P(OUR) gerekruteerd. Het symposium zal jaarlijks samenkomen en enkele talks en seminars door befaamde bartenders en drankenspecialisten bevatten.

Om te verduidelijken dat het platform vrij is van geheime agenda’s van sponsors, zal de opbrengt integraal naar de productiekosten gaan. Zo luidt het althans. Voorts zullen ook alle betrokkenen van het jaarlijks event hun tijd en kennis gratis delen, inclusief de sprekers en founders. Alex Kratena: “we hopen dat P(OUR) een community wordt waarin het publiek de ruimte krijgt om te leren, deel te nemen, delen en discussiëren”.

Het eerste P(OUR) Symposium vindt plaats op 19 en 20 juni in Parijs, in samenwerking met Cocktails & Spirits. Het thema is ook al duidelijk: ‘The Modern Bartender’, omdat de rol van de bartender de afgelopen jaren enorm geëvolueerd is.