CULINARY EXPLOSIVE FOOD FESTIVAL

LOAD UP YOUR GUN, BUS-KRUID IS HERE! TIJDENS DE DRIEDAAGSE FESTIVITEITEN WAAROP HET MAS ZIJN VIJFDE VERJAARDAG VIERT, VINDT DE EERSTE EDITIE VAN HET GLOEDNIEUWE FOODTRUCKFESTIVAL BUS-KRUID PLAATS. FOODTRUCKS EN KRUIDEN IN ALLE VORMEN, GEUREN EN KLEUREN ZIJN DE RODE DRAAD DOORHEEN HET FESTIVAL.

Het foodtruckfestival staat volledig in het teken van groene accenten en kruiden. “Bus-Kruid is niet zomaar het zoveelste festival, het is een culinair explosief festival waarbij uitgesproken smaken en kruiden in alle vormen, geuren en kleuren de rode draad vormen. Bus-Kruid valt op door gebruik te maken van natuurlijke elementen in een grootstad. De foodtrucksite aan het MAS zal dan ook bestaan uit gerecycleerde en organische materialen, kleurrijke groene accenten en kruidentuintjes. Bij deze kruidentuintjes van Cook and Herb, een bedrijfje gespecialiseerd in kruiden en leverancier van grote sterrenchefs, kunnen bezoekers zelfs verse kruidenstekjes kopen. Bus-Kruid wordt een ware culinaire belevenis in een groen kader”, vertellen de organisatoren.

Vanuit een unieke filosofie brengt Bus-Kruid tijdens het 3-daagse pinksterweekend (14/15/16 mei) een ode aan foodtrucks en aan kruiden. Geïnspireerd door de pure smaken van verschillende kruiden, verrast elke foodtruck zijn bezoekers met een eigen kruidencombinatie. En omdat Antwerpen een wereldstad bij uitstek is, voorziet Bus-Kruid verschillende foodtrucks die niet enkel vis en vlees, maar ook koosjer, halal en vegetarisch eten aanbieden. Bus-Kruid wil op die manier mensen dichter bij elkaar brengen.

De foodtrucks bieden bovendien beer pairing aan: elk gerecht wordt gecombineerd met een speciaal soort bier op (kruiden)maat gemaakt voor Bus-Kruid. De foodtrucks vertoeven ook in het gezelschap van originele cocktailbars. Die leggen eveneens de nadruk op kruiden en verwennen de bezoekers met gin-tonic en vermout.

Vind hier meer info.