NATIVE COOKING

OP 29 MEI VINDT DE VIJFDE EDITIE VAN DE JAARLIJKSE NATIVE COOKING AWARD PLAATS. TIJDENS DEZE BIJZONDERE INTERNATIONALE KOOKWEDSTRIJD NEMEN VIJF TEAMS VAN VIER CHEFS HET TEGEN ELKAAR OP. BELGIË WORDT VERTEGENWOORDIGD DOOR KAPITEIN VAN DE PLOEG NICK BRIL (THE JANE** - ANTWERPEN), MICHAEL VRIJMOED (VRIJMOED* - GENT), TIM BOURY (BOURY* - ROESELARE) EN MARCELO BALLARD (OAK – GENT).

Tijdens de Native Cooking Award worden de chefs in de wilde natuur losgelaten met een fiets en een mand. Ze dienen te plukken en verzamelen wat ze nodig hebben. Met andere woorden: ze koken met wat hun pad kruist. Geen fornuis, geen hoogstaande technieken en toestellen, noch elektriciteit, enkel een grill en vuur in de open lucht. Tussen de sparrenbossen kunnen ze op een hert botsen en wilde bessen, champignons of kruiden ontdekken. Aan het strand vallen wilde uien te rapen en met een beetje geluk kunnen ze een krab of kokkel vangen.

Place-to-be is Knuthenlund, een boerderij uit de sprookjesboeken met een eigen bos en strand op het eiland lolland. Het eiland ligt anderhalf uur rijden verwijderd van hoofdstad Kopenhagen en er heerst een apart microklimaat. Susanne Hovmand-Simonsen nam het bedrijf over van haar ouders in 2007 en schakelde het helemaal om naar biodynamische landbouw. Ze runt dit samen met haar man Jesper die een topkaasmaker is. Hun kazen wonnen tal van prijzen en worden in de beste restaurants van de wereld geserveerd.

Je kan hier meer te weten komen! 


LE 29 MAI AURA LIEU LA 5EME ÉDITION DU NATIVE COOKING AWARD ANNUEL. 5 ÉQUIPES DE 4 CHEFS S’AFFRONTENT LORS DE CE CONCOURS DE CUISINE INTERNATIONALE PARTICULIER. LA BELGIQUE EST REPRÉSENTÉE PAR LE CAPITAINE DE L’EQUIPE NICK BRIL (THE JANE** - ANVERS), MICHAEL VRIJMOED (VRIJMOED * - GAND), TIM BOURY (BOURY * - ROULERS) ET MARCELO BALLARD (OAK - GAND)

Lors du Native Cooking Award, les chefs sont lâchés dans la nature avec un vélo et un panier. Ils doivent ramasser et cueillir ce dont ils ont besoin. En d'autres termes, ils cuisinent avec ce qu’ils trouvent. Pas de cuisinière, pas de techniques et appareils sophistiqués, pas d'électricité, mais juste un gril et un feu en plein air. Dans les bois d'épicéas, ils peuvent tomber sur un cerf et découvrir des baies sauvages, des champignons ou des herbes. Sur la plage, ils peuvent ramasser des oignons sauvages et, avec un peu de chance, pêcher un crabe ou des coques.

The place to be est Knuthenlund, une ferme de contes de fées qui possède sa propre forêt et sa propre plage, sur l'île de lolland. Située à une heure et demie de la capitale, Copenhague, l'île bénéficie d’un microclimat particulier. Susanne Hovmand-Simonsen a repris l'entreprise de ses parents en 2007 et l’a convertie en bio. Elle la dirige avec son mari Jesper, un maître fromager de haut niveau. Leurs fromages ont remporté de nombreux prix et sont servis dans les meilleurs restaurants du monde.

Cliquez ici pour en savoir plus!