PALM BECOMES DUTCH

HET NEDERLANDSE BAVARIA HEEFT EEN MEERDERHEIDSAANDEEL OVERGENOMEN IN DE BELGISCHE BROUWERIJGROEP PALM BELGIAN CRAFT BREWERS. DOOR DEZE GEDEELTELIJKE OVERNAME KRIJGT DE BELGISCHE BROUWERIJGROEP TOEGANG TOT HET INTERNATIONALE NETWERK VAN BAVARIA.

Op dinsdag 10 mei werd de overname aangekondigd. In een eerste stadium zal het Nederlandse Bavaria N.V. een meerderheidsbelang (60%) in Palm Belgian Craft Brewers nemen, maar over vijf jaar zal de Belgische groep dan volledig in Nederlandse handen overgaan.

Het is de bedoeling dat de huidige brouwerijlocaties in Steenhuffel (Palm & De Hoorn) en Roeselare (Rodenbach) blijven bestaan en dat de betreffende bieren daar ook in de toekomst gebrouwen zullen worden. Dat doet veronderstellen dat Bavaria niet van plan is iets aan het Belgische karakter te veranderen. 

Bavaria wil de speciaalbieren van de Belgische groep (Palm, Rodenbach, Steenbrugge, Cornet, Arthur’s Legacy en Estaminet) aan z’n portfolio toevoegen. Palm Belgian Craft Brewers van zijn kant - dat z’n export tot nog toe focuste op Nederland, waar het de marktleider is in speciaalbieren – wil z’n export uitbreiden naar markten buiten de Benelux. Zo komt een internationaal netwerk als dat van de Nederlanders goed van pas: Bavaria Premium, Swinckels’ en 8.6 zijn in liefst 120 landen verkrijgbaar. Liefst 65% van de totale productie van 6 miljoen hectoliter is bestemd voor de export.