COCKTAIL HOTSHOT

DE JAARLIJKSE NATIONALE WEDSTRIJD VAN DE UBB (UNION OF BELGIUM’S BARTENDERS) VOND AFGELOPEN MAANDAG VOOR DE 55E KEER PLAATS IN HET AMIGO ROCCO FORTE HOTEL IN BRUSSEL. BARTENDERS VAN OVER HET HELE LAND STREDEN OM DE TITEL ‘WINNAAR VAN BELGIË 2016’. DE WINNARES, SIMONA TSACHEVA, ZAL DEELNEMEN AAN HET WERELDKAMPIOENSCHAP IBA (INTERNATIONAL BARTENDERS ASSOCIATION) DAT DIT NAJAAR IN TOKIO PLAATSVINDT.

De deelnemers werden beoordeeld door twee jury’s. Enerzijds was er de technische jury, die de bereiding van de cocktail volgens de IBA-regels beoordeelde. Anderzijds was er ook de degustatie jury, die over de look, het aroma en de smaak hun mening gaf. Simona won met haar creatie – Etta gedoopt – die bestond uit verse frambozen, perzikennectar, perennectar, mangosiroop en dragonlikeur. Ze werd unaniem door de jury verkozen. Deze jonge bartender shaket & stirred in de Loui Bar van The Wiltcher’s Steigenberger hotel. Simona zal de kleuren van België verdedigen op het Wereldkampioenschap IBA – International Bartenders Association dat plaatsvindt in Tokio van 15 tot 21 oktober. Zo’n 66 bartenders vertegenwoordigen hun land en strijden om de titel Wereldkampioen IBA door de jury te imponeren met hun creatie en technische bereiding.

Het zilver ging naar Fabian Van Roy (Waterloo Bar – Hôtel Royal Windsor). Corentin Deschamps (Le Bar – Hôtel Amigo Rocco Forte) vervolledigde het erepodium.