BRASA

DE APARTE GEVEL SPRINGT METEEN IN HET OOG: GROTE BELETTERING EN KLEURRIJKE RAMEN IN ALLERLEI VORMEN. HET WARME EN GEZELLIGE INTERIEUR EN DE GEUR VAN GEGRILD VLEES LOKT IEDERE LIEFHEBBER BINNEN. BRASA IS DE OFF-SPRING MET EIGEN KARAKTER EN SFEER VAN CUINES,33 DAT ZICH ENKELE HUISNUMMER VERDER IN DE STRAAT BEVINDT.

ZWARTPOOTKIPPEN EN ANANASSEN In Brasa, Spaans voor grill, trekt naast de bar en de koelkast met gerijpt vlees van diverse rundrassen vooral de open keuken de aandacht. In het oog springt een houtskoolgril (brasa) waarop vis, kreeft en vlees zorgvuldig bereid worden.  Andere eyecatcher is een groot spit waar naast zwartpootkippen ook hele ananassen geduldig rondjes draaien.

ERVARING EN INSPIRATIE Het industriële maar moderne interieur is ontworpen door Jan Boussy, vader van Frederick en Fleur van Cuines,33. Deborah Hellburg en Maurice De Jaeger zijn gastvrouw en chef. Samen hebben ze expertise en ideeën opgedaan in een traject dat hen onder meer langs Oud Sluis, Pure C en Bartholomeus leidde. Om beter voeling te krijgen met het vak van beenhouwer, werkte Maurice in de aanloop naar de opening vier maanden bij slagerij Deknock in Knokke.

WARMTE EN GEZELLIGHEID De sfeer is casual en relaxt. Warme houtsoorten, de vintage tekening van de kreeft en de rood- en goudtinten vormen samen een mooi en gezellig geheel. De industriële lampen en originele servetten geven extra cachet aan het interieur.

ZOETIGHEID Signatuurgerecht in de rubriek nagerechten is verse ananas die gedurende zes uur aan het spit gaart totdat die volledig met zoute karamel verzadigd is. Voorzien van een baba au rhum en zelf gedraaid roomijs gekruid met bijzonder aromatische vanille uit Madagaskar, is dit een bijzonder verleidelijke en niet te missen afsluiter.


IMPOSSIBLE DE NE PAS REMARQUER LA FAÇADE PARTICULIÈRE AU PREMIER COUP D’ŒIL : DE GRANDS LETTRAGES ET DES FENÊTRES CHAMARRÉES DE DIVERSES FORMES. L’INTÉRIEUR CHALEUREUX ET CONVIVIAL ET LES ARÔMES DE VIANDE GRILLÉE NE MANQUENT PAS D’ATTIRER LES AMATEURS. SI LE BRASA EST UN HÉRITIER DU CUINES,33, QUI SE TROUVE SEULEMENT QUELQUES NUMÉROS PLUS LOIN DANS LA RUE, IL EST CLAIR QU’IL A OPTÉ POUR SON PROPRE CARACTÈRE ET SA PROPRE AMBIANCE.

POULETS À PATTES NOIRES ET ANANAS. Au Brasa, l’espagnol pour un grill, l’attention est attirée avant tout par la cuisine ouverte. Les clients ne manquent pas de remarquer l’énorme grill au charbon de bois (brasa), sur lequel sont préparés soigneusement les poissons, les viandes et les homards. Un autre point de mire incontournable de la maison est une broche gigantesque où tournent patiemment des poulets à pattes noires, flanqués d’ananas entiers.

EXPÉRIENCE ET INSPIRATION. L’intérieur industriel, mais moderne a été conçu par Jan Boussy, le père de Frederick et Fleur du Cuines,33. Deborah Hellburg et Maurice De Jaeger sont l’hôtesse et le chef de la maison. Ensemble, ils ont acquis l’expertise et les idées nécessaires dans un trajet qui les a menés entre autres dans les maisons Oud Sluis, Pure C et Bartholomeus. Afin de mieux se familiariser avec les finesses de la découpe de la viande, Maurice a travaillé quatre mois dans la boucherie Deknock à Knokke en préambule à l’ouverture de son restaurant.

CHALEUR ET CONVIVIALITÉ. L’ambiance est décontractée et chaleureuse. Diverses essences de bois, dessins vintage de homards et tons rouges et dorés créent un ensemble aussi attractif que convivial. Les lampes industrielles et les serviettes originales confèrent un cachet supplémentaire à l’intérieur.

 

INFO

SMEDENSTRAAT 57 – 8300 KNOKKE

+32 (0)50 61 00 61 - BRASAGRILL.BE