DIVIN BY SEPI

“WIJN IS EEN VERHAAL, WIJN IS MYSTERIE, WIJN IS LIEFDE VOOR TRADITIE, WIJN IS PASSIE VOOR LAND EN NATUUR, WIJN IS EEN SCENARIO MET WEINIG WOORDEN EN VEEL BETEKENIS, WIJN IS HET BESTE WAT ME OOIT IS OVERKOMEN.” ZO OPENT SOMMELIER VAN HET JAAR 2014, SEPIDEH SEDAGHATNIA, HAAR BOEK ‘69 DINGEN DIE JE ALTIJD AL WILDE WETEN OVER WIJN’. NAAST HET BOEK, OPENDE ZE ONLANGS OOK WIJNBAR DIVIN BY SEPI IN ANTWERPEN. HET MAG DUS DUIDELIJK ZIJN DAT WIJN EEN HOOFDROL IN HAAR LEVEN SPEELT.

BAR, BISTRO & SHOP Geen menu’s bij Divin, wel fingerfood en hapjes om te delen. De gerechtjes zijn Midden-Oosters getint, maar de Iraanse keuken overheerst niet. Klassiekers als kaviaar staan samen met vegetarische alternatieven op de kaart en alles kan gedeeld worden. Uiteraard hoort overal een passend glas wijn bij: droog, zuur, pittig, bloemig... Geen nood als je niet kan kiezen, Sepideh staat klaar met raad zodat je een wijn vindt die bij je persoonlijkheid past. Je kan hem zelfs mee naar huis nemen!

PERZISCH INTERIEUR Designer Will Erens vond voor het interieur de perfecte balans tussen Oost en West. De industriële sfeer van New York met charmante toetsen uit Parijs en kleurrijke accenten uit hetmysterieuze Midden-Oosten die Sepideh’s exotische afkomst reflecteren. Geen stereotiepe Perzische tapijten maar wel een knipoog naar Perzische patronen en materialen in het verbrandde rood, de koperen installaties en het verweerde leder. De strakke metaalstructuur aan het plafond beeld een moderne moskee uit. Dé eyecatcher is echter de ruime bar waaraan zeventien mensen kunnen plaatsnemen.

VROUWELIJKE TOUCHES Weinig mannelijke obers in Divin, de meerderheid van het personeel is vrouwelijk. De keuken heeft een frisse, vrouwelijke toetsen Sepideh zocht naar vrouwelijke wijnbouwers om haar assortiment aan te vullen. Op deze manier drukt ze haar visie door: wijn, niet enkel iets voor mannen!


“LE VIN, C’EST UNE HISTOIRE, UN MYSTERE, L’AMOUR DE LA TRADITION, LA PASSION POUR LA TERRE ET LA NATURE. LE VIN, C’EST UN SCENARIO AVEC PEU DE MOTS ET BEAUCOUP DE SENS. LA MEILLEURE CHOSE QUI ME SOIT JAMAIS ARRIVEE”, DECLARE SEPIDEH SEDAGHATNIA, SOMMELIERE DE L’ANNEE 2014, DANS SON LIVRE '69 CHOSES QUE VOUS AVEZ TOUJOURS VOULU SAVOIR SUR LE VIN’. AU-DELA DU LIVRE, ELLE VIENT EGALEMENT D’OUVRIR LE BAR A VIN ‘DIVIN BY SEPI’ A ANVERS. IL EST CLAIR QUE LE VIN JOUE UN ROLE MAJEUR DANS SA VIE.

BAR, BISTRO & SHOP Chez Divin, pas de menus, mais du finger food et des snacks à partager. Des préparations aux accents du Moyen-Orient, mais la cuisine iranienne n’est pas prédominante. Sur la carte, des classiques comme le caviar côtoient des alternatives végétariennes, et tout peut être partagé. Et bien sûr, toujours avec un verre de vin assorti : sec, acide, épicé, floral... Ne vous inquiétez pas si vous ne parvenez pas à choisir : Sepideh est prête à vous aider pour trouver un vin qui convienne à votre personnalité. Et vous pouvez même le ramener à la maison !

INTÉRIEUR PERSAN Pour l'intérieur, le designer Will Erens a trouvé le parfait équilibre entre Orient et Occident. L'atmosphère industrielle new-yorkaise, teintée de charmantes notes parisiennes et d’accents colorés du mystérieux Moyen-Orient, reflète les origines exotiques de Sepideh. Ici, pas de tapis persans stéréotypés, mais un clin d'œil à des matières et motifs persans dans le rouge brûlé, les installations en cuivre et le cuir vieilli. Au plafond, la structure métallique épurée évoque une mosquée moderne.

 

INFO

VERSCHANSINGSTRAAT 5-7 - 2000 ANTWERPEN

+32 (0)3 284 07 40 - DIVINBYSEPI.BE