FANNY'S

EEN PASSIE VOOR KOFFIE, ERVARING BIJ CAFFENATION EN EEN MOBIELE KOFFIEBAR ZORGDEN ERVOOR DAT FANNY LEENKNECHT HAAR EIGEN KOFFIEBAR ‘FANNY’S’ OPRICHTTE. ZE KREEG DE SMAAK TE PAKKEN NADAT ZE EEN WEDSTRIJD VAN DE STAD KORTRIJK WON EN TIJDELIJK ZOMERBAR DE RABARBER OP OVERLEIE MOCHT UITBATEN. MET ‘FANNY’S’ GAAT ZE DE PERSOONLIJKE TOER OP.

Fanny’s onderscheidt zich in het grote koffiehuisaanbod door eigenzinnigheid en persoonlijke touches. Dat merk je ook in het interieur: alles werd zelf in elkaar geknutseld of kreeg een tweede leven. De sfeer is gezellig in een sober maar stijlvol kader. Scandinavische toetsen zoals bleek berkenhout en koperen details geven extra cachet. De eigenares staat steeds paraat om iedereen in zijn koffiekeuze te begeleiden. Naast koffie biedt Fanny’s ook taart, soep en boterhammen aan. Om de hoek van de koffiebar opent eigenares Fanny ook een indoor tweedehandsmarkt ‘Fanny’s Little Shop’, een uitbreiding van haar passie voor mooie en exclusieve stukken. Fanny’s wordt als buurtversterkend concept gezien. De buurt Overleie was een tijdlang moeilijk bereikbaar door de afsluiting van de enige brug die naar het centrum leidde. Tal van zaken leden hieronder en sloten hun deuren. Nu is Fanny’s de eerste zaak die zich opnieuw op Overleie vestigt, Fanny hoopt dat anderen volgen. 


UNE PASSION DU CAFÉ, UNE EXPÉRIENCE CHEZ CAFFENATION ET UNE AUTRE DANS UN BAR À CAFÉ MOBILE ONT POUSSÉ FANNY LEENKNECHT À OUVRIR SON PROPRE BAR À CAFÉ ‘FANNY’S’. ELLE A ATTRAPÉ LE VIRUS APRÈS AVOIR REMPORTÉ UN CONCOURS DE LA VILLE DE COURTRAI ET AVOIR PU EXPLOITER TEMPORAIREMENT LE BAR D’ÉTÉ ‘DE RABARBER’ DANS LE QUARTIER D’OVERLEIE. AVEC LE ‘FANNY’S’, ELLE OPTE POUR UN PARCOURS PERSONNEL.

Dans la vaste gamme de bars à café et de salons de thé, le Fanny’s se distingue par ses touches personnelles. On s’en rend compte au premier coup d’œil jeté sur l’intérieur : tout a été bricolé ou a reçu une seconde vie. L’ambiance est conviviale et la maîtresse de maison reçoit ses hôtes dans un cadre sobre, mais élégant. Les touches scandinaves, comme le bois de bouleau et les détails en cuivre, confèrent un cachet supplémentaire à l’ensemble. Le Fanny’s est perçu comme un concept qui renforce l’âme du quartier. Le quartier d’Overleie a été difficile d’accès pendant un laps de temps prolongé suite à la fermeture du seul pont menant au centre. De nombreux commerces ont souffert de cette situation et fermé leurs portes. Le Fanny’s est le premier établissement à choisir de se réinstaller dans le quartier. Fanny espère que d’autres suivront son exemple.

 

INFO

DIKSMUIDEKAAI 2 - 8500 KORTRIJK

+32 (0)485 63 95 14 - FANNY'S