MANHATTN'S

ONS BELGISCH CULINAIR ERFGOED IS GOED VERTEGENWOORDIGD IN NEW YORK: DENK MAAR AAN WAFFLES & DINGES VAN THOMAS DE GEEST. SINDS KORT IS DE ICONISCHE BURGERCULTUUR VAN NEW YORK OOK AANWEZIG IN BRUSSEL: DAAR OPENDEN TWEE ANTWERPSE BROERS, JEROME EN PHILIPPE VANDERMEULEN, MANHATTN’S.

GODFATHER DEAL Met de slogan ‘There is a New Yorker in every city’ brengen ze de typische Meatpacking District-vibe naar de Louizalaan – de meest New York-like avenue van het land. De ‘bun’ is een briochebroodje met olijfolie gebaseerd op een recept uit de Little Italy-wijk in New York en worden hier in eigen land gebakken door artisanale bakker Yves Guns. Je kiest uit burgers met grappige namen als Empire Cheeseburger, Rockefeller Burger, Gatsby Burger, Soho Salmon Burger, Tribeca Chicken Burger en Brooklyn Veggie Burger. Een godfather deal sluit je voor de combinatie van een burger met frietjes en een drankje.

BUZZER Net zoals de namen ruiken ook alle andere details verdacht naar New York: vergelijkbaar met het legendarische Shake Shack-burgerrestaurant in Madison Square Garden werkt het ophalen van je burger met een buzzer-systeem. Je neemt het systeem mee naar tafel en eens je bereiding klaar is, licht de buzzer op. De burgers zitten in een ijzeren mandje, je frietjes in een kartonnen doosje en in je drankje zit een oversized rietje. Heb je nog wat calorieruimte over kan je je storten op Amerikaanse toetjes als milkshakes en ice cream sandwiches.

TAXIGEEL Ook het postindustriële design vertelt het verhaal van het New York burger-concept. Naakte baksteen, robuuste materialen, uitgestrekte familietafels en een gigantische open keuken met daarboven – in het taxigeel van New York – het menu. De andere vormgeving is bewust ‘street’ gehouden met stijlen van tattoo’s, graffiti en strips. Voor de volledige look, grafiek, verpakking, en het interieurdesign werd Pinkeye ingeschakeld. Het verhaal dat Jerome en Philippe Vandermeulen vertellen, illustreert dat onze hang naar New York perfect in België bevredigd kan worden. 


NOTRE PATRIMOINE CULINAIRE BELGE EST REPRÉSENTÉ À NEW YORK : IL SUFFIT DE PENSER AU WAFFLES & DINGES DE THOMAS DE GEEST. DEPUIS PEU, LA CULTURE EMBLÉMATIQUE DU BURGER DE NEW YORK EST ÉGALEMENT PRÉSENTE À BRUXELLES : DEUX FRÈRES ANVERSOIS, JEROME ET PHILIPPE VANDERMEULEN, Y ONT OUVERT MANHATTN'S.

GODFATHER DEAL Avec le slogan ‘There is a New Yorker in every city’, Jerome et Philippe amènent l'ambiance typique du Meatpacking District sur l’avenue Louise, l'avenue la plus new-yorkaise du pays. Les ‘buns’ sont des petits pains briochés à l'huile d'olive basés sur une recette du quartier new-yorkais de Little Italy et sont cuits ici, dans notre pays, par le boulanger artisanal Yves Guns. Vous choisissez des burgers aux noms aussi amusants qu’Empire Cheeseburger, Rockefeller Burger, Gatsby Burger, Soho Salmon Burger, Tribeca Chicken Burger ou Brooklyn Veggie Burger. Et vous concluez un ‘godfather deal’ pour la combinaison d'un burger avec des frites et une boisson.

JAUNE DES TAXIS Le design post-industriel raconte lui aussi l'histoire du concept du burger new-yorkais. Briques nues, matériaux robustes, longues tables familiales et une immense cuisine ouverte, avec au-dessus le menu, dans le jaune des taxis new-yorkais. La décoration a été gardée délibérément ‘street’, avec des illustrations de tatouages, graffitis et bandes dessinées. L'histoire que racontent Jerome et Philippe Vandermeulen prouve que notre penchant pour New York peut être parfaitement satisfait en Belgique.

 

INFO

Avenue Louise 164 - 1000 Brussel

+32 (0)2 649 85 95 - manhattn's.com