MOOR&MOOR

EEN GEZELLIGE KRUIDENIERSZAAK UIT DE GOEDE, OUDE TIJD WAAR JE MET EEN SMILE OP JE GEZICHT BINNEN- EN BUITENLOOPT. HET CONCEPT DAT ONDERNEMER YVES DE MOOR NEERZET IS HIER VOORLOPIG UNIEK IN ZIJN SOORT. MOOR&MOOR COMBINEERT LUXE EN TECHNOLOGIE VAN 2015 MET NOSTALGISCHE ELEMENTEN UIT DE JAREN 50, 60 EN 70. EEN OUD GEGEVEN MET EEN NIEUWE INVULLING.

ONGEDWONGEN EN VROLIJK Entrepreneur Yves De Moor vertrok vanuit het concept van de ouderwetse, lokale kruidenierszaak die 100 jaar geleden in ieder dorp te vinden was. Een buurthuis waar mensen elkaar troffen terwijl het boodschappen doen en tijd maakten om een praatje te slaan. Vanuit die visie vindt hij het belangrijk dat er een ongedwongen en vrolijke sfeer heerst in Moor&Moor. Mensen moeten zich ontspannen voelen tijdens het winkelen en nog een koffietje of aperitief willen drinken terwijl ze bekenden tegenkomen.

NO WASTE MENTALITEIT Moor&Moor serveert dagelijks salades en boterhammen met producten die zelf ook in de winkel verkocht worden. Donderdag is vleesdag en vrijdag is visdag, de andere dagen zijn steeds veggiedagen. Om te vermijden dat er overschot of verlies van producten is, worden de lunchgerechten na 15u in aparte porties in de toonbank gezet. Ideaal voor de vele studenten in de Gentse binnenstad!

VAN VLOER TOT PLAFOND Het pand werd door Yves De Moor, in samenwerking met de  interieurarchitecten van Doorzon, ingericht. De knipoog naar vroeger is duidelijk zichtbaar in de oude, art deco tegelvoer die in de universiteit van Luik werd uitgebroken. Ook de spiegel aan het plafond doet aan de vroegere superettes denken. Toen nog praktisch, om diefstal tegen te gaan, nu creëert het een open en lichte sfeer. De afwerking is Scandinavisch geïnspireerd met krukjes en kasten van het Deense merk Hay. De zaak doet vintage aan maar er wordt gewerkt met hedendaagse technologische snufjes: het kassasysteem, het feit dat er enkel met de kaart kan betaald worden, de duurzame materialen en ecologisch verantwoorde auto, verlichting… Moor&Moor brengt het beste van vroeger naar 2015

DE GAZET Om zich echt als lokaal buurthuis te profileren, lanceert Moor&Moor ook een eigen krantje: Moor&Moor Gazet waarin onder meer producten uit het gamma en recepten van salades en boterhammen gedeeld worden. Maar om het buurtgevoel nog wat te versterken, worden ook de gegevens van apothekers en dokters van wacht meegedeeld in het krantje. Een buurtversterkend concept dus!


UNE ÉPICERIE CONVIVIALE DE LA BELLE ÉPOQUE D’ANTAN, OÙ ON ENTRE ET SORT AVEC UN GRAND SOURIRE SUR LES LÈVRES. LE CONCEPT CRÉÉ PAR L’ENTREPRENEUR YVES DE MOOR EST PROVISOIREMENT UNIQUE EN SON GENRE ICI. MOOR&MOOR COMBINE LE LUXE ET LA TECHNOLOGIE DE 2015 AVEC DES ÉLÉMENTS NOSTALGIQUES DES ANNÉES 50, 60 ET 70. UNE DONNÉE ANCIENNE AVEC UNE TOUTE NOUVELLE INTERPRÉTATION.

AMBIANCE DÉCONTRACTÉE ET GAIE. L’entrepreneur Yves De Moor est parti du concept de l’ancienne épicerie locale qu’on trouvait dans chaque village il y a 100 ans. Une maison de quartier où les gens se retrouvaient lorsqu’ils faisaient leurs courses et prenaient le temps de bavarder. C’est en partant de cette vision qu’il attache tant d’importance à l’ambiance décontractée et gaie dans la maison Moor&Moor. Les gens doivent se sentir à leur aise en faisant leurs courses et avoir envie de prendre un café ou l’apéritif avec des personnes de connaissance.

MENTALITÉ ‘STOP AUX DÉCHETS’. Moor&Moor sert journellement des salades et des tartines garnies de produits vendus dans le magasin même. Le jeudi est le jour de la viande, le vendredi est celui du poisson et tous les autres jours sont des jours végétariens. Pour éviter les restes ou les pertes de produits, les mets pour le lunch sont présentés sur le comptoir sous forme de portions séparées après 15 heures. Une solution idéale pour les nombreux étudiants du centre-ville de Gand !

DU SOL AU PLAFOND. Le local a été aménagé par Yves De Moor, en collaboration avec les architectes d’intérieur de Doorzon. Le clin d’œil à l’époque d’antan est clairement présent dans le vieux sol dallé art déco, qui provient d’une démolition de l’Université de Liège. Le grand miroir au plafond évoque lui aussi les anciennes supérettes. Alors avant tout pratique, pour éviter les vols à l’étalage, il crée aujourd’hui une ambiance ouverte et aérée. L’établissement hérite clairement d’un habit vintage, mais est néanmoins équipé des prouesses technologiques de pointe : le système de caisse, le fait que les paiements se fassent exclusivement par cartes de banque, les matériaux durables, le véhicule écologique, l’éclairage… Moor&Moor transplante ce que 2015 a de mieux à offrir dans un décor d’antan.

 

INFO

JAKOBIJNENSTRAAT 7 – 9000 GENT

+32 (0)495 23 69 83 - MOORMOOR.BE