UMAMIDO

HET BEGON ALS FOOD STALL OP HET BRUSSELSE FLAGEYPLEIN EN GROEIDE UIT TOT VIER RESTAURANTS IN BRUSSEL EN ANTWERPEN: UMAMIDO IS HOT! DE OOSTERSE NOEDELBAR SERVEERT RAMEN NOEDELS, JAPANSE COMFORT FOOD, MET HOMEMADE BOUILLON: SOUL FOOD IN A BOWL.

TLC – TENDER LOVING COOKING Umamido is slow cooking mét snelle service. Er wordt op een pure en eerlijke manier gekookt, zonder kunstmatige smaakversterkers. De intense smaak van de bouillon is het resultaat van een 24 tot 48 uur durend kookproces. De noedels worden aangevuld met knapperige groentjes, slow cooked pork en een zachtgekookt eitje als kers op de taart. Naast deze traditionele ramen – of noedelsoepen -  staan ook specialere combinaties op de kaart, zoals spek met kreeft of asperges met fazant en witlof.

CULTSTATUS De noedelsoepen zijn razend populair in Japan en ver daarbuiten. Ramen verwierven een cultstatus mede door de succesvolle cultfilm Tampopo die over ‘the art of noodle soup’ gaat. Ramenshops zijn ondertussen helemaal ingeburgerd in steden als New York en Londen. De noedelsoepen passen perfect in de huidige opkomst van de kwalitatieve Aziatische keuken die geprezen wordt omwille van haar frisse en aparte smaken.

INSTANT LOVE Entrepreneur Guy Quirynen viel als een blok voor de buitengewone smaken van ramen tijdens een stage in Kyoto, Japan. Hij reisde de wereld rond om nieuwe smaken te ontdekken en vond inspiratie in basic street food concepten én sterrenrestaurants. Hij opende de eerste Umamido in 2013 in Brussel, een tweede en derde restaurant in Antwerpen volgden in 2014.

RAMEN BURGER Het begon als een 1 april grapje, maar bleek in de smaak van de Umamidofans te vallen. Ter gelegenheid van deze vierde zaak en op herhaaldelijk verzoek, lanceert Umamido de ramen burger: een hamburger waarvan de broodjes vervangen worden door gebakken ramen noedels.


CE QUI A COMMENCE COMME UN FOOD STALL SUR LA PLACE FLAGEY A BRUXELLES A DEBOUCHE SUR QUATRE RESTAURANTS A BRUXELLES ET ANVERS : UMAMIDO EST HOT ! LE BAR A NOUILLES ORIENTAL SERT DES NOUILLES RAMEN, DU CONFORT FOOD JAPONAIS AVEC BOUILLON MAISON : SOUL FOOD IN A BOWL.

TLC - Tender Loving Cooking Umamido, c’est du slow cooking avec un service rapide. Tout est cuisiné de manière pure et authentique, sans exhausteurs de goût artificiels. La saveur intense du bouillon est le résultat d'un processus de cuisson de 24 à 48 heures. Les nouilles sont complétées par des légumes croquants, du porc cuit lentement et, cerise sur le gâteau, un œuf mollet. Outre ces ramen traditionnelles – ou soupes de nouilles –, la carte propose également des combinaisons plus spéciales, telles que lard au homard ou asperges au faisan et chicon.

STATUT CULTE Les soupes de nouilles sont extrêmement populaires au Japon et à l'étranger. Les ramen ont acquis un statut culte grâce au film à succès Tampopo, sur ‘the art of noodle soup’. Les boutiques à ramen sont désormais pleinement intégrées dans des villes comme New York et Londres. Les soupes de nouilles s’inscrivent à merveille dans le cadre de l’émergence actuelle de la cuisine asiatique de qualité, louée pour ses saveurs fraîches et distinctes.

RAMEN BURGER Poisson d’avril à l’origine, il s’est avéré séduire les fans d’Umamido. A l'occasion de ce quatrième établissement et suite à de multiples demandes, Umamido lance le ramen hamburger : un hamburger dont les pains sont remplacés par des nouilles ramen frites.

 

 INFO

SINT-KATELIJNEPLEIN 1 – 1000 BRUSSEL

+32 (0)2 640 40 57 - UMAMIDO.BE