BOUTIQUE HOTEL VAN CLEEF

HET INTERIEUR VAN HET BRUGSE BOETIEKHOTEL VAN CLEEF IS EEN CLASH VAN STIJLEN, KLEUREN EN CULTUREN, MAAR WEL EEN CLASH DIE KLOPT. HET NIEUWE HOTEL NEEMT DE PLAATS VAN HOTEL RELAIS RAVESTEIN IN. DE IDYLLISCHE LIGGING AAN HET WATER EN HET CHARMANTE GEBOUW BELOVEN ALVAST EEN GEZWINDE START.

CLASH VAN STIJLEN Volgens entrepreneur Frederik Vanhaecke, ook bekend van Patisserie Prestige in Brugge, vormde het pand de perfecte basis voor Hotel Van Cleef. De ruime kamers en suites komen door de herinrichting beter tot hun recht en de grootte hallen en salons zijn opnieuw glorieus aangekleed. Je kan de stijl niet onder een bepaalde noemer plaatsen. Het is een mengelmoes van tijdsperiodes, culturen en kleuren geworden, zonder rommelig te ogen want alles matcht. De combinatie van vintage, art deco en hedendaagse elementen schijnt feilloos te passen in het Brugse hotel. Verder werkte interieurarchitecte, en tevens echtgenote van Frederik, Pascale Marcantuoni ook met rijke texturen. Denk aan fluwelen zetels en beddengoed van het Italiaanse modehuis Missoni.

KLEURRIJKE ONTBIJTRUIMTE Al bij het binnenwandelen van het hotel, adem je de grandeur van weleer in. De inkomhal imponeert door de aanwezigheid van een groot wit kunstwerk, een kopie van de Milo van Croton. De Chinese vaas en leeuwenkoppen in papier-maché maken het geheel af. De ontbijtzaal oogt kleurrijk door de bonte mix van kunstwerken aan de muur en de opvallende bloemvormige lichtarmaturen in fiftiesstijl. Verschillende moderne kunstwerken komen van Absolute Art Gallery in Brugge. Ze worden tijdelijk tentoongesteld in Hotel Van Cleef.

VROEGER EN NU Voorheen huisde Hotel Relais Ravestein in het authentieke, eeuwenoude pand. Frederik en Pascale namen, samen met zoon Arnaud, het hele interieur onder handen: alle ruimtes werden geüpdatete. Verder lieten ze ook het restaurantconcept achterwege aangezien Brugge vol smakelijke adresjes zit. Ze focussen zich vooral op hun hotelgasten maar staan ook open voor gasten van buitenaf voor het ontbijt en de high tea, mits reservatie.


L’INTERIEUR DE L’HOTEL-BOUTIQUE BRUGEOIS VAN CLEEF EST UN VERITABLE CLASH DE STYLES, DE COULEURS ET DE CULTURES, MAIS UN CLASH PARFAITEMENT HARMONIEUX. LE NOUVEL HOTEL PREND LA PLACE DE L’HOTEL RELAIS RAVESTEIN. SA SITUATION IDYLLIQUE LE LONG DE L’EAU ET SON BATIMENT CHARMANT PROMETTENT D’ORES ET DEJA UN DEMARRAGE REUSSI.

CLASH DE STYLES. Selon l’entrepreneur Frederik Vanhaecke, réputé aussi pour la Pâtisserie Prestige à Bruges, l’immeuble constituait la base parfaite pour l’Hôtel Van Cleef. Grâce au réaménagement, les vastes chambres et suites ressortent mieux et les grands halls et salons ont retrouvé leur gloire d’antan. Le style est impossible à cataloguer sous un dénominateur commun. L’ensemble est devenu un mélange de périodes, de cultures et de couleurs, sans pour autant verser dans le désordre, car tout s’emboîte harmonieusement. La combinaison d’éléments vintage, art déco et contemporains semble se marier à merveille dans cet hôtel brugeois. Pascale Marcantuoni, l’architecte d’intérieur, qui est aussi l’épouse de Frederik, a travaillé en outre avec des textures d’une grande richesse. Ne mentionnons par exemple que les sièges en velours et la literie de la maison de mode italienne Missoni.

ESPACE HAUT EN COULEURS POUR LE PETIT DÉJEUNER. Dès qu’on franchit le seuil de l’hôtel, on respire la grandeur d’antan. Le hall d’entrée en impose par la présente d’une grande œuvre d’art blanche, une copie du Milon de Croton. Le vase chinois et les têtes de lion en papier mâché parachèvent l’ensemble. La salle à manger dédiée au petit déjeuner est un ensemble haut en couleurs grâce à la présence d’un mélange chamarré d’œuvres d’art et d’armatures d’éclairages en forme de fleurs rappelant le style des années cinquante. Différentes œuvres d’art modernes proviennent de l’Absolute Art Gallery à Bruges. Elles sont exposées temporairement à l’Hôtel Van Cleef.

 

INFO

MOLENMEERS 11  – 8000 BRUGGE

+32 (0)50 34 64 14  - HOTELVANCLEEF.BE