DEN BONTEN OSS

EEN OPEN KEUKEN MET GRILL? CHECK! EEN RIJPINGSKAST? CHECK! EEN INTERNE SLAGERIJ? CHECK! VLEESLIEFHEBBERS ZIJN OP HUN PLEK IN DEN BONTEN OSS IN LOMMEL! HET GRILLRESTAURANT WERD ONLANGS VERNIEUWD DOOR INTERIEURARCHITECT WILL ERENS DIE ZIJN OPVALLENDE EN TRENDSETTENDE STIJL IN HET INTERIEUR WEEFDE.

KOEBEEST Het is moeilijk om niet naar de opvallende, beschilderde gevel te kijken: een groot wit rund steekt fel af tegen een zwarte achtergrond. De onderdelen van het koebeest zijn duidelijk gemarkeerd: zesrib, bavette, schenken... Voor elk wat wils! De toon is gezet: Den Bonten Oss is een grillrestaurant waar malse stukken vlees naast schaaldieren als kreeft op de kaart staan. Gasten worden verzekerd dat ze ten alle tijden vers vlees geserveerd krijgen. Het vlees komt in grote ruggen binnen en gaat dan voor enkele weken in de rijpingskast. Nadien wordt het versneden in de eigen slagerij om vervolgens op de grill te belanden. Leuk detail: Den Bonten Oss heeft een ruime, open keuken; het is een beleving om de chef aan het werk zien tijdens het bereiden van de gerechten!

KOPER EN ROEST Het restaurant werd een tijd geleden overgenomen door ondernemers Gunter Lemmens en Sonja Gijbels die verschillende zaken in de buurt beheren. Ze werkten samen met designer Will Erens om het interieur een update te geven. De bekende interieurarchitect paste zijn kunde toe in Den Bonten Oss en werkte met koper- en roesttinten: het New Yorks geïnspireerde plafond, de mix aan lampen en tafels… Hij combineerde deze donkere metaaltinten met een turkoois betegelde bar, schapenvellen en leer.

FEESTJES Nestel je bij aankomst in één van de gezellige zeteltjes of aan de bar en geniet van een aperitief. De bar beschikt over een ruim aanbod aan dranken. Je kunt uitgebreid aperitieven in de zaak of in de tuin die bovendien ook geschikt is voor het organiseren van feestjes. 


UNE CUISINE OUVERTE AVEC GRIL ? C’EST FAIT ! UNE ARMOIRE DE MATURATION ? C’EST FAIT ! UNE BOUCHERIE MAISON ? C’EST FAIT ! CHEZ DEN BONTEN OSS A LOMMEL, LES AMATEURS DE VIANDE SONT A LA BONNE ADRESSE ! LE RESTAURANT-GRIL VIENT D’ETRE RENOVE PAR L'ARCHITECTE D'INTERIEUR WILL ERENS, QUI Y A INTEGRE SON REMARQUABLE STYLE INNOVANT.

BŒUF Il est difficile de passer sans la voirà côté de l’étonnante façade peinte : un gros bœuf blanc se détache nettement sur un fond noir. Les parties de l’animal sont clairement délimitées: entrecôte, bavette, jarret ... Il y en a pour tous les goûts ! Le ton est donné : Den Bonten Oss est un gril dans lequel tendres morceaux de viande et crustacés se côtoient sur la carte. Les clients sont assurés de toujours recevoir de la viande fraîche: celle-ci est livrée en grands quartiers, puis passe plusieurs semaines dans l'armoire de maturation. Elle est ensuite découpée dans la boucherie maison avant de se retrouver sur le gril.

CUIVRE ET ROUILLE Le restaurant a été repris voici quelque temps par les entrepreneurs Gunter Lemmens et Sonja Gijbels, qui gèrent différents établissements dans les environs. Ils ont collaboré avec le designer Will Erens pour remettre l'intérieur au goût du jour. Pour Den Bonten Oss, le célèbre architecte d'intérieur a appliqué tout son savoir-faire et travaillé avec des teintes cuivre et rouille : plafond d'inspiration new-yorkaise, mélange de lampes et de tables... Il a combiné ces nuances métalliques foncées avec un bar au carrelage turquoise, des peaux de mouton et du cuir.

 

INFO

DORP 34  – 3920 LOMMEL

+32 (0)11 54 15 97 - DENBONTENOSS.BE