FLEUR DE LYS

NA ZIJN REIZEN, DIE HEM ONDER MEER VAN LONDEN TOT NEW YORK VOERDEN, HEEFT LADISLAS LEYS ZIJN THUISHAVEN GEVONDEN IN HET OOST-VLAAMSE LOCHRISTI. SAMEN MET ZIJN BROER, CHEF XAVIER LEYS,  RESTYLEDE DE JONGE ONDERNEMER HET BESTAANDE RESTAURANT VAN OUDERSLIEF. ‘LEYS’ ONDERGING EEN TRANSFORMATIE EN WERD ‘FLEUR DE LYS’.

DONKERE SFEREN Het oog voor detail wordt meteen duidelijk bij het binnenwandelen van Fleur de Lys. Smaakvolle gouden tinten worden afgewisseld met stijlvolle zwarte accenten. De inrichting is sfeervol en klassiek met een moderne, hedendaagse twist en internationale elementen uit onder meer Australië (lampen) en Marokko (kunst). Voor het design haalde Ladislas de mosterd bij de luxueuze interieurs van boetiekhotels in grootsteden als Parijs en Londen. Fleur de Lys profileert zich als een warm en stijlvol avondrestaurant. Denk aan gezellige hoekjes en het gevoel van rijke materialen zoals fluwelen stoelen en gouden tafelbladranden onder je vingertoppen.

FAMILIEBEDRIJF Het 125-jarige pand is al 35 jaar in handen van de familie Leys. Beide ouders van Xavier en Ladislas helpen nog mee in de zaak en ook hun zus springt bij wanneer het nodig is. Een echt familiebedrijf dus! Door de invoering van de witte kassa vroegen ze zich af of ze wilden stoppen of opnieuw investeren en het restaurant een make-over geven. De keuze viel snel op de tweede optie. Volgens Ladislas zit ondernemen in het bloed bij de familie Leys: iedereen heeft wat met horeca te maken.

TOEKOMSTPLANNEN Nu Fleur de Lys op poten staat, richt Ladislas zich opnieuw op zijn interieurbedrijf LL Interior en de renovatie van de Baudelo-abdij waar hij volgend voorjaar de eerste overdekte foodmarket, Holy Food Market, in vestigt. More is still to come!


APRES SES VOYAGES, QUI L’ONT MENE NOTAMMENT DE LONDRES A NEW YORK, LADISLAS LEYS A TROUVE SON PORT D’ATTACHE A LOCHRISTI, EN FLANDRE-ORIENTALE. AVEC SON FRERE, LE CHEF XAVIER LEYS, LE JEUNE ENTREPRENEUR A RELOOKE LE RESTAURANT DE SES PARENTS. APRES AVOIR FAIT PEAU NEUVE, ‘LEYS’ EST DEVENU ‘FLEUR DE LYS’.

ATMOSPHERE SOMBRE Lorsqu’on entre au Fleur de Lys, le sens du détail est d’emblée une évidence. Le décor est élégant et classique, avec une touche moderne et contemporaine ainsi que quelques éléments internationaux d'Australie (lampes) et du Maroc (art). Avec ses recoins cosy et ses matières opulentes, comme les sièges en velours et les bords de table dorés, Fleur de Lys se profile comme un restaurant du soir à la fois chaleureux et élégant. 

ENTREPRISE FAMILIALE Le vieux bâtiment de 125 ans est dans les mains de la famille Leys depuis 35 ans déjà. Les parents de Xavier et Ladislas apportent encore leur aide dans l’établissement, et leur sœur donne également un coup de main en cas de besoin. Bref, une véritable entreprise familiale ! 

PROJETS D’AVENIR Maintenant que Fleur de Lys est sur pied, Ladislas se consacre à nouveau à son entreprise de design d'intérieur, LL Interior, ainsi qu’à la rénovation de l'abbaye de Baudelo, où il installera le premier marché couvert, Holy Food Market, au printemps prochain. More is still to come !

 

INFO

DORP WEST 89  – 9080 LOCHRISTI

+32 (0)9 355 86 20 - FLEUR-DE-LYS.BE