FRANK & BRUT

ER WAS GEEN ONTSNAPPEN AAN, NA BUBBLEDOGS IN LONDEN EN THE FAT DOG IN AMSTERDAM, WAS HET HOOGTIJD OM OOK ANTWERPEN TE VEROVEREN MET DE COMBI CHAMPAGNE EN HOTDOGS. ONDERNEMER KIARASH NABAVIEH DOET GEEN HALF WERK. NA ZIJN SUCCES MET BURGERS & BOOZE, DOET HIJ HET OPNIEUW MET FRANK & BRUT, EEN HYBRIDE HOSPITALITY CONCEPT IN HARTJE ANTWERPEN.

BEST OF BOTH WORLDS In Frank & Brut kan je ’s avonds genieten van de heerlijkste culinaire haute dogs met een ruime selectie aan Champagnes. Overdag zijn er echter geen worsten en bubbles te bespeuren, dan is Frank’s Deli de uitgelezen plek voor een smakelijke en royale brunch of lunch. In de vooravond kent de plek een serieuze transformatie en moet de klassieke, degelijke deli plaats ruimen voor de edgy en dirty hot dog place Frank & Brut. Van een hybride concept gesproken!

THE 7EVEN SINS Champagne slurpen bij hot dogs klinkt als een zonde. Verder moesten Kiarash Nabavieh en het designteam van Pinkeye het dus niet zoeken. Het totale concept, van interieur tot de namen van de hot dogs, speelt met de zeven hoofdzonden. Ze worden in het interieur lijfelijk uitgebeeld door verschillende engeltjes, wat zorgt voor een versterkend contrast. De naam Frank & Brut behoeft weinig uitleg: een frank is de worst in de hot dog en brut verwijst uiteraard naar de Champagne.

MARBLE & GOLD Massief gebeitste eikenhouten kasten en hoge lambriseringen, witte, handgemaakte vierkante tegeltjes, Carreramarmer, de nodige krijtborden en koperen en messing details vormen het interieur van Frank’s Deli. Bij de transformatie naar Frank & Brut verdwijnen de krijtborden achter de toog en verschijnt er een ’secret stash’ aan drank in een met onyx uitgelichte backbar. De spiegels in de nissen boven de marmeren hoge tafels scharnieren naar beneden en ontluiken zondige muurtekeningen. Naast dit alles opent er naast de deli ruimte nog een tweede ruimte - die overdag verscholen zit achter de lambrisering - waar alles in het teken staat van de hoofdzonden. Een champagnekleurige zitbank loopt de ruimte rond en geeft door haar symmetrie een sacrale touch aan het geheel. Een teken aan de wand (letterlijk dan) dat het schizofrene karakter van de zaak al verraad, is de belettering aan de gevel. Overdag leest men Frank’s Deli in zilveren letters die ’s avonds overstraalt worden door rode neon die Frank & Brut spelt. 


C’ETAIT INCONTOURNABLE : APRES BUBBLEDOGS A LONDRES ET LE FAT DOG A AMSTERDAM, IL ETAIT GRAND TEMPS QUE LA COMBINAISON CHAMPAGNE ET HOT-DOGS CONQUIERE ANVERS. L’ENTREPRENEUR KIARASH NABAVIEH NE FAIT PAS LES CHOSES A MOITIE : APRES SON SUCCES AVEC BURGERS & BOOZE, IL RECIDIVE AVEC FRANK & BRUT, UN CONCEPT HOSPITALITY HYBRIDE AU CŒUR D'ANVERS.

 LE MEILLEUR DES DEUX MONDES Chez Frank & Brut, vous pouvez déguster le soir de délicieux hot-dogs avec une large sélection de champagnes. Pendant la journée, nulle trace de  saucisses et de bulles : Frank’s Deli est alors l'endroit idéal pour un brunch ou un lunch aussi savoureux que généreux. En début de soirée, l'endroit fait l’objet d’une solide métamorphose, et le deli classique fait place à l’edgy and dirty hot dog place Frank & Brut. Un concept hybride s’il en est !

THE 7EVEN SINS Siroter du champagne avec des hot-dogs, cela peut sembler une hérésie. Kiarash Nabavieh et l'équipe de design de Pinkeye n’ont pas dû chercher plus loin : depuis l'intérieur jusqu’au nom des hot-dogs, le concept global décline les sept péchés capitaux.

MARBLE & GOLD Armoires en chêne massif teinté et hauts lambris, incontournables tableaux noirs et détails en cuivre composent l'intérieur de Frank’s Deli. Lors de la métamorphose en Frank & Brut, les tableaux noirs disparaissent derrière le comptoir, et une ‘cachette secrète’ de boissons apparaît dans un back bar en onyx. Signe (au sens littéral du terme) qui trahit déjà la nature schizophrénique de l’établissement : le lettrage sur la façade. Pendant la journée, on peut lire Frank’s Deli en lettres argentées, lesquelles sont cachées le soir par l’inscription au néon rouge Frank & Brut.

 

INFO

ERNEST VAN DIJCKKAAI 19-20  – 2000 ANTWERPEN

+32 (0)3 502 83 93 - FRANKANDBRUT.BE