PONY'S

DE NAAM ‘PONY'S’ IS AFKOMSTIG VAN HET KLEINSTE DEEL VAN DE JIGGER, HET ZANDLOPERVORMIGE MAATBEKERTJE VAN DE BARTENDER. PONY’S IS DUS LETTERLIJK EN FIGUURLIJK HET KLEINE BROERTJE VAN DE GENTSE COCKTAILBAR JIGGER'S. HIER SERVEERT BARTENDER OLIVIER JACOBS EEN SELECTIE VAN DE BEST SELLING DRINKS DIE JIGGER’S DOORHEEN DE JAREN OP DE KAART HAD.

SIMPEL EN STRAK De nadruk ligt op smaak zonder al te veel poeha. Brands worden achterwege gelaten, de backbar bestaat zelfs uit merkloze flessen. Alle spirits komen van het Europese vasteland en er wordt voornamelijk gewerkt met jenevers, armagnac, aquavit, gin en bier. Waar in Jigger's alles eerder theatraal is, houdt Olivier het in Pony's een stuk puurder. Denk dan aan weinig garnish op de cocktails, beperkte kaart, simpele glazen… Dit komt ook naar voren in het strakkere interieur. Het gebouw op zich was alvast een grote bron van inspiratie. De kantoorsfeer en de vele ramen leidden tot een luchtige, open sfeer. Opnieuw anders dan Jigger's, waar de klemtoon op het hout en de intimiteit ligt. Omdat het, voorlopig toch, om een tijdelijk project gaat, deed men beroep op designhandelaren en filmsetbouwers om meubels te huren. Een eyecatcher is de drankenkaart die niet gedrukt is maar op de muur geschilderd.

VERTROUWDE COMFORTZONE Toen Olivier de vraag van DIFT kreeg om een tweede bar te starten en daarbij de foto’s van het pand zag, was hij meteen getriggerd. Het gebouw op zich is prachtig en bij het betreden haalde hij meteen een bar voor ogen. De uitstraling en vibe van Jigger's zijn niet echt te klonen. Gezien de constante variatie van de kaart en het specifieke karakter, is Pony's zowat een destillaat van Jigger's. Met Pony’s wil Olivier, net zoals in Jigger’s, mensen uit hun vertrouwde comfortzone halen en hen een meerwaarde bieden door de verwachtingen te overtreffen. Hierbij wordt geluisterd naar noden van gasten, zijnde meestal dorst, en wordt dat vertaald naar het aanbod zonder compromissen te maken in kwaliteit. Door de ligging en onbekendheid, probeert Olivier de kaart toch iets uitgebreider te maken met een beperkt aantal bieren en cider. Pony’s wil graag uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor de buurt en stadsgenoten die geen zin hebben in het drukke, toeristische stadscentrum.

CULTUUR- EN DESIGN Het Gentse Creative Agency DIFT lanceerde onlangs een nieuw vastgoedproject in Gent: WATT, de tijdelijke invulling van een oud kantoorgebouw. Dit stukje architecturale geschiedenis bestaat uit drie verdiepingen. In het gebouw hebben verschillende ondernemers hun pop-up zaak gevestigd. Onder meer een plantenshop, kunstgalerij, boekenwinkel, designshop en uiteraard Pony’s, veroveren voor enkele maanden de leegstaande elektriciteitsfabriek. Op bovenste verdieping van het gebouw vind je zelfs een rooftop appartement dat via Airbnb te boeken is. 


LE NOM ‘PONY’S 'VIENT DE LA PLUS PETITE PARTIE DU JIGGER, LE DOSEUR EN FORME DE SABLIER DU BARMAN. PONY’S EST DONC AU PROPRE COMME AU FIGURE LE PETIT FRERE DU BAR A COCKTAILS GANTOIS JIGGER’S. ICI, LE BARMAN OLIVIER JACOBS SERT UNE SELECTION DES BEST SELLING DRINKS QUI ONT FIGURE A LA CARTE DE JIGGER’S AU FIL DES ANNEES.

SIMPLE ET SOBRE L'accent est mis sur le goût, sans trop de tralalas. Les marques sont laissées de côté, et le back bar est même composé de bouteilles génériques. Tous les spiritueux proviennent d'Europe continentale, et on travaille principalement avec du genièvre, de l’armagnac, de l'aquavit, du gin et de la bière. Alors qu’au Jigger’s, tout est plutôt théâtral, au Pony’s, Olivier reste beaucoup plus épuré. Ce qui se reflète également dans l'intérieur, plus sobre. Le bâtiment proprement dit constituait déjà une grande source d'inspiration : l'atmosphère de bureau et les nombreuses fenêtres ont généré une atmosphère aérée et ouverte.

ZONE DE CONFORT Familière Lorsqu’Olivier a été chargé par DIFT de lancer un deuxième bar, il a été inspiré d’emblée en voyant les photos du bâtiment. Le bâtiment proprement dit est magnifique, et, dès la porte franchie, Olivier a directement eu un bar à l'esprit. Avec le Pony’s, tout comme au Jigger’s, Olivier veut sortir les gens de leur zone de confort familière et leur offrir une valeur ajoutée en dépassant leurs attentes. Il écoute les besoins des clients - généralement leur soif - et les traduit dans l'offre sans faire de compromis sur la qualité. Pony’s souhaite devenir un lieu de rencontre pour les habitants du quartier et les citadins qui évitent l’agitation du centre touristique.

 CULTUREL ET DESIGN L’agence créative gantoise DIFT a récemment lancé un nouveau projet immobilier à Gand : WATT, l’occupation temporaire d'un ancien immeuble de bureaux.

 

INFO

NIEUWEWANDELING 62 - 9000 GENT

+32 (0)9/ 333 44 55 - FACEBOOK.COM/PONY’S