THE DIRTY RABBIT

BIJ HET BINNENWANDELEN MERK JE HET METEEN: JE BENT TERECHTGEKOMEN IN EEN RAUWE, CONFRONTERENDE EN PROVOCERENDE WERELD. SCHERP MET ARROGANTE TOETSEN, MAAR NOOIT BELEDIGEND (OF TOCH WEL?). HET PAND DAT UIT 1908 DATEERT, KREEG AFGELOPEN WEKEN EEN MAKEOVER. KASPER STUART, WINNAAR VAN DE VENUEZ HOSPITALITY & STYLE AWARD 2014, OPENDE EIND OKTOBER ZIJN NIEUWE BAR. WARNING: NOT FOR PUSSIES.

EEN GEVANGENIS The Dirty Rabbit is een bikerbar zonder bikers, een stripclub zonder strippers. Een unieke blend van confronterende items die, ondanks alles, toch vrouwvriendelijk is. De authentieke stenen muren van het pand werden gecombineerd met industrieel design in de achterbouw. Bijna al het meubilair is hand made en uniek. Communicatiebureau Monkey’s at Midnight en designbureau Not Before Ten lieten zich volledig gaan en knutselden allerlei zaken in elkaar. De combinatie van verroest metaal en neon zorgt voor een bevreemdende vibe. Bijkomend is dat de bar op een gevangenis lijkt, waar bartenders, onder leiding van Dries Botty, hun ding doen met craft beers, cocktails en wijnen. De raamschilderingen zijn een ontwerp van Xavier Segers, een Belgische art director die in London mooi weer maakt met zijn sterke grafische ontwerpen. De Gentse kunstenaar Mr. Mong nam de ‘back of the house’  onder handen en ging los op zo’n 150m² muren, plafonds en vloeren die hij bedekte met zijn gekende trashy street art style.

COMFORT EN SERVICE Ondanks het wat schimmige karakter en de rauwe eerste aanblik, draait alles bij The Dirty Rabbit om comfort en kwaliteit. Dames staan centraal: ze worden verwend met cocktails, bubbels en wijnen. De heren kunnen zich tegoed doen aan premium spirits en topbieren. Daarnaast wordt er ook perfecte bar food geserveerd. Denk aan comfort classics als nachos en pulled pork sandwiches en meer uitdagende en verfijnde food als vegetarische mezze’s om te delen. Op zondagen kan je er terecht om je kater te verwerken en je te goed te doen aan The Hangover Brunch tussen 13u en 17u. Live muziek en dj’s zorgen dat het ‘after dark’ stevig uit de hand kan lopen. Er werd resoluut gekozen voor lekkere en populaire dansmuziek voor iedereen maar af en toe wordt er uit de band gesprongen met live funk, soul en vette rock. Op z’n momenten is een fijne akoestiek en geluidskwaliteit van groot belang Daardoor werd met Bowers & Wilkins samengewerkt voor de luidsprekers en met Mutrox voor de akoestiek. Dit resulteert in een warme en ontspannende sound. Zaken die even belangrijk zijn als design en service. 


DES LA PORTE FRANCHIE, C’EST UNE EVIDENCE : VOUS VOUS TROUVEZ DANS UN UNIVERS BRUT, CONFRONTANT ET PROVOCATEUR. INCISIF AVEC DES NOTES ARROGANTES, MAIS JAMAIS OFFENSANT (A MOINS QUE ?). LE BATIMENT, QUI DATE DE 1908, A FAIT L’OBJET D’UN RELOOKING AU COURS DES SEMAINES PASSEES. KASPER STUART, LAUREAT DU VENUEZ HOSPITALITY & STYLE AWARD 2014, A OUVERT SON NOUVEAU BAR FIN OCTOBRE. WARNING : NOT FOR PUSSIES.

UNE PRISON The Dirty Rabbit est un biker bar sans bikers, un strip club sans strippers. Un mélange unique d'éléments confrontants qui sont néanmoins tout sauf misogynes. Les murs en pierre d'origine du bâtiment ont été combinés avec un design industriel dans la construction arrière. En outre, le bar est presque une prison dans laquelle, sous la houlette de Dries Botty, les barmans servent bières artisanales, cocktails et vins. Les peintures des fenêtres sont une création de Xavier Segers, un directeur artistique belge qui fait la pluie et le beau temps à Londres avec ses créations graphiques fortes. L’artiste gantois Mr. Mong a pris le ‘back of the house’ en main et laissé libre cours à son imagination sur 150 m² de murs, plafonds et sols, qu'il a recouverts de son célèbre trashy street art style.

CONFORT & SERVICE Malgré un caractère légèrement sombre et un look brut au premier abord, au Dirty Rabbit, tout est axé sur le confort et la qualité. Les dames sont au centre des attentions : elles sont gâtées avec des cocktails, bulles et vins. Les messieurs peuvent quant à eux se régaler de spiritueux premium et de bières de haut niveau. L’établissement sert en outre un excellent bar food. Les dimanches entre 13h et 17h, vous pouvez y aller pour soigner votre gueule de bois et vous régaler au Hangover Brunch. Avec musique live et DJ, ‘l’after dark’ peut solidement déraper… 

 

INFO

GENTPLAATS 1  – 2000 ANTWERPEN

+32 (0)475 89 87 53   - THEDIRTYRABBIT.BE