THE MAD HATTER

SINDS KORT KIJK JE DUBBEL IN DE ANTWERPSE COCKTAILBAR JONES&CO: HET PAND WERD IN TWEEËN VERDEELD EN HERBERGT NU TWEE COCKTAILBARS! BOVEN BEVINDT ZICH JONES&CO EN IN DE KELDER THE MAD HATTER, CONCEPT BAR VAN HENDRICK’S GIN.

UPSTAIRS Jones&Co werd in een oude cottage stijl ingericht. Denk dan aan gezellige Chesterfield zetels en aangename hoekjes. Het 'laidback' gevoel met een ongedwongen sfeer overheerst in Jones&Co. Op deze manier werd een tweede thuis voor de gasten gecreëerd. 

DOWNSTAIRS In de kelder kan je The Mad Hatter vinden, een underground old style bar. De kelder zorgt voor een uniek en gesloten gevoel waardoor het op een speakeasy bar uit de roaring twenties lijkt. In de kelder worden enkel cocktails op basis van Hendrick's Gin geserveerd. En als we het premium Britse gin merk wat kennen, zullen dat zeker geen klassieke cocktails zijn! Een greep uit de ingrediënten: rode biet, koriander, peperkoek, amandel... Een ware smaaksensatie! 

WONDERLAND Alexander Jones, eigenaar van beide bars, vertelt dat hij bij het huren van het pand al onder de indruk van de 16e eeuwse prachtig gewelfde kelder was. De welvingen zorgen voor een verborgen en uniek gevoel. Hij stapte met de droom om er een speakeasy bar te openen naar Hendrick’s Gin. Na een lange weg afgelegd te hebben, werd The Mad Hatter gerealiseerd, analoog met het ‘Alice in Wonderland’ thema. De bedoeling is dat gasten met dit concept het gevoel hebben om, net zoals Alice, Wonderland binnen te stappen. Daarnaast worden ook workshops georganiseerd waar mensen kunnen leren om zelf unieke cocktails op basis van Hendrick’s Gin te maken. Verder zullen er ook artiesten langskomen en denkt Alexander aan mogelijke bar swappings met andere bartenders. 

12271246_10207873950104871_1200211200_o.jpg

Het interieur werd uiteraard gebaseerd op het feeërieke sprookje 'Alice in Wonderland'.  Naast de unieke en vooral ludieke zetels is de bar op maat gemaakt. Ze doet denken aan een oude apothekerstoog. Om het afgesloten gevoel compleet te maken, werd de trap volledig aangekleed met planten zodat gasten 'down the rabbit hole' vallen.

Aangezien Alexander dit project niet alleen kon realiseren, werkten hij en zijn team samen met de Cointreau Group, Hendrick’s Gin & Butik Agency.


DEPUIS PEU, ON VOIT DOUBLE DANS LE BAR A COCKTAILS ANVERSOIS JONES&CO : LE BATIMENT A ETE DIVISEEN DEUX PARTIES ET ABRITE MAINTENANT DEUX BARS A COCKTAILS ! JONES&CO SE TROUVE A L’ETAGE, ET THE MAD HATTER, LE CONCEPT BAR DE HENDRICK’S GIN, AU SOUS-SOL.

UPSTAIRS Jones&Co a été aménagé dans un style ancien cottage, avec de confortables fauteuils Chesterfield et d’agréables recoins. Au Jones&Co, c’est une sensation ‘laidback’ dans une ambiance décontractée qui domine : une deuxième maison a ainsi été créée pour les clients.

DOWNSTAIRS Au sous-sol se trouve The Mad Hatter, un bar underground old style. Le sous-sol, qui génère une sensation unique de fermeture, ressemble à un bar speakeasy des années folles. Au sous-sol, on sert uniquement des cocktails à base de Hendrick’s Gin. Et quand on connaît un tant soit peu cette marque de gin britannique premium, il ne s’agit certainement pas de cocktails classiques ! Quelques ingrédients : betterave, coriandre, pain d'épices, amandes ... Une vraie sensation gustative !

WONDERLAND Alexander Jones, propriétaire des deux bars, explique qu’il avait déjà été impressionné par la magnifique cave voûtée du 16ème siècle au moment de la location du bâtiment. Les voûtes génèrent une sensation de clandestinité unique. Il est allé présenter son rêve d'ouvrir un bar speakeasy à Hendrick’s Gin. Après un long parcours, The Mad Hatter a été aménagé dans le thème d’Alice au pays des merveilles. L'idée est qu’avec ce concept, les clients aient l’impression, tout comme Alice, d’entrer au pays des merveilles. Des ateliers, lors desquels on peut apprendre à faire ses propres cocktails uniques à base de Hendrick’s Gin, sont également organisés. En outre, des artistes viendront également se produire, et Alexander pense à d’éventuels swappings avec d'autres barmans.

L'intérieur est bien entendu basé sur le conte féerique d’Alice au pays des merveilles. Outre les sièges uniques et surtout ludiques, le bar, qui rappelle un vieux comptoir de pharmacie, a été réalisé sur mesure. Afin de parachever l’impression de fermeture, l'escalier a été entièrement orné de plantes, afin que les clients aient l’impression de tomber ‘down the rabbit hole’.

Vu qu’Alexander ne pouvait réaliser ce projet seul, son équipe et lui ont collaboré avec Cointreau Group, Hendrick’s Gin & Butik Agency.

 

INFO

Pelgrimsstraat 7 – 2000 Antwerpen

+32 (0)485 79 94 91 –The Mad Hatter Hendrick’s