FLORIS

DE JONGE OOSTENDSE ONDERNEMERS FLORIS PANCKOUCKE EN VIRGINIE OPSTAELE WETEN VAN WANTEN. ZE STONDEN EEN VIJFTAL JAAR ZIJ AAN ZIJ IN TOPRESTAURANT SAVARIN OP DE ZEEDIJK VAN OOSTENDE: HIJ ALS CHEF IN DE KEUKEN, ZIJ ALS ZAALVERANTWOORDELIJKE. HET WERD ECHTER TIJD OM EEN EIGEN ZAAK TE OPENEN. ENTER: FLORIS, EEN GEZELLIGE EN TOEGANKELIJKE ZAAK IN BRUGGE WAAR STREEK- EN SEIZOENSPRODUCTEN CENTRAAL STAAN.

PRODUCT EN SMAAK De visie van Floris is duidelijk: werken met kwaliteitsvolle streekproducten die centraal op het bord staan. Weinig poespas, terug naar de originele en zuivere smaak en textuur. Op deze manier willen de ondernemers een breed en gevarieerd publiek aantrekken. Deze elementen komen ook terug in het interieur dat tijdloos en elegant is. Koppels, families en vrienden moeten zich thuis voelen in de relaxte en casual sfeer. Interieur designer Lieven Musschoot werkte met simpele en sobere materialen die puurheid en ingetogenheid uitstralen. Eyecatcher is de grote bar waar men kan genieten van een aperitief of, indien nodig, kan tafelen.

VISIE EN INSPIRATIE Na het métier te hebben geleerd aan hotelschool Ter Groene Poorte en bij Peter Goossens in Hof Van Cleve, koos Floris Panckoucke voor zijn heimat: Oostende. Hij stond een vijftal jaar in de keuken van restaurant Savarin. Daar evolueerde hij samen met vriendin Virginie Opstaele naar een topteam. Nu brengt het koppel toegankelijke en betaalbare gastronomie naar Sint-Andries. Ze werken met een vaste kaart en een viergangenmenu. Zij brengt persoonlijkheid en gastvrijheid in de zaal en hij bewijst zich in de keuken als jonge topchef. 


LES JEUNES ENTREPRENEURS OSTENDAIS FLORIS PANCKOUCKE ET VIRGINIE OPSTAELE NE RECHIGNENT PAS À LA BESOGNE. PENDANT CINQ ANS, ILS ONT TRAVAILLÉ CÔTE À CÔTE AU RESTAURANT SAVARIN À OSTENDE : LUI COMME CHEF DANS LA CUISINE, ELLE EN TANT QUE RESPONSABLE DE SALLE. ILS ONT ESTIMÉ LE MOMENT VENU D’OUVRIR LEUR PROPRE ÉTABLISSEMENT : LE FLORIS, UN RESTAURANT CONVIVIAL ET ACCESSIBLE À BRUGES, OÙ LES PRODUITS RÉGIONAUX ET SAISONNIERS OCCUPENT UNE PLACE CENTRALE.

PRODUITS ET SAVEURS. La vision de Floris est claire : travailler avec des produits régionaux de qualité qui occupent une place centrale dans l’assiette. Peu de fioritures, mais un retour aux saveurs et textures originales et pures. Les deux entrepreneurs veulent ainsi attirer un public aussi large que varié. Ces éléments se retrouvent aussi dans l’intérieur, qui est intemporel et élégant. Tout a été fait pour que les couples, les familles et les amis se sentent comme chez eux dans cette ambiance décontractée. Le décorateur d’intérieur Lieven Musschoot a eu recours à des matériaux simples et sobres qui respirent la pureté et la modestie. Le point de mire de la maison est le grand bar où les clients peuvent savourer l’apéritif ou même, si nécessaire, prendre leur repas.

VISION ET INSPIRATION. Après avoir appris le métier à l’école hôtelière Ter Groene Poorte et chez Peter Goossens au restaurant Hof Van Cleve, Floris Panckoucke a opté pour sa terre natale : Ostende. Il a opéré pendant cinq ans dans la cuisine du restaurant Savarin. C’est là qu’il a formé peu à peu une équipe de choix avec son amie Virginie Opstaele. Aujourd’hui, le couple propose une gastronomie accessible et abordable à Sint-Andries. Ils travaillent avec une carte permanente et un menu en quatre services. Elle gère la salle avec personnalité et hospitalité, lui fait ses preuves dans la cuisine en tant que jeune chef hautement prometteur.

 

 
 

INFO

GISTELSESTEENWEG 520 – 8200 SINT-ANDRIES

+32 (0)50 73 60 20 - FLORISRESTAURANT.BE