PLEIN PUBLIEK

THOMAS WIJNEN EN YVES SCHELLEKENS LANCEERDEN ONLANGS EEN GEDURFD SEIZOENSCONCEPT OP HET KRUISPUNT VAN HET ANTWERPSE ZUID EN DE SINT-ANDRIESWIJK. DE LEEGSTAANDE FIERENS GEBOUWEN UIT HET INTERBELLUM WERDEN NIEUW LEVEN INGEBLAZEN MET DE KOMST VAN PLEIN PUBLIEK, EEN TOTAALCONCEPT DAT MET DE ZON EN DE SEIZOENEN MEEGROEIT.

UNIEK KADER Het romantisch binnenplein van de Fierens blokken, voormalige sociale woonblokken van architect Gustaaf Fierens, bleek de geschikte locatie te zijn om een uniek concept als Plein Publiek te lanceren. De centrale groene serre op het binnenplein, de ruimte voor kunstenaars en start ups en het gezellige Café Congé zorgen voor ieders noden. Gasten kunnen er dagelijks terecht voor originele cocktails, smakelijke maaltijden met verse en seizoensgebonden ingrediënten, voorstellingen, dansavonden of tentoonstellingen. De bijzonder uitgelichte modernistische gevels, balkons en trappenhallen van de Fierens gebouwen dompelen iedere nieuwsgierige onder in een wonderbaarlijke sfeer.

TOTAALCONCEPT Plein Publiek is een totaalconcept waar iedereen zich thuis moet voelen. Alles evolueert met de seizoenen: van de programmatie tot de menukaart, de aankleding en de activiteiten. Gasten mogen zich dus vier keer per jaar aan een nieuwe look, feel & taste verwachten. Het concept is een kruisbestuiving van disciplines en publiek: eatertainment, kunst, slow drinks, feesten, optredens, events… Plein Publiek bestaat grofweg uit drie onderdelen waarvan Café Congé de eerste is, hier wordt een hippe cocktailbar met een toegankelijk buurtcafé gecombineerd. Vervolgens is er de Serre op het binnenplein, waar steeds wel iets te beleven valt en waar het pop up restaurant met open keuken dagelijks versbereide gourmet strEATfood serveert. Tenslotte is er ook Kunst/Werk dat een (werk)ruimte biedt aan kunstenaars, een platform waar gevestigd en latent talent ontwikkeld en geëxposeerd kan worden.

BERLIN MOODS De jonge ondernemers lieten zich inspireren door moods uit Berlijn en London want Plein Publiek Antwerpen ligt net in het midden van deze wereldsteden. Het interieur weerspiegelt de unieke mix van Berlijnse rauwheid en Londense elegantie. Het meubilair is een combinatie van onbewerkte bomen en zeer verfijnde houten meubelstukken, alles heeft een organisch karakter. Eyecatchers zijn de vintage botsauto’s bij de inkom en de bar die werd samengesteld uit een mix van gerecupereerde materialen, zoals vliegtuig- en legerkastjes.


THOMAS WIJNEN ET YVES SCHELLEKENS ONT LANCÉ RÉCEMMENT UN CONCEPT SAISONNIER OSÉ AU CROISEMENT DES QUARTIERS SUD ANVERSOIS ET SINT-ANDRIES. UNE NOUVELLE VIE A ÉTÉ INSUFFLÉE DANS LES BÂTIMENTS ABANDONNÉS DE FIERENS AVEC LA VENUE DE ‘PLEIN PUBLIEK’, UN CONCEPT GLOBAL QUI ÉVOLUE AVEC LE SOLEIL ET LES SAISONS.

CADRE UNIQUE La place intérieure romantique des blocs d’habitations Fierens, les anciens logements sociaux de l’architecte Gustaaf Fierens, s’est avérée le site par excellence pour le lancement d’un concept unique tel que ‘Plein Publiek’. La serre centrale de la place intérieure, l’espace réservé aux artistes et start-up, ainsi que le décor convivial du Café Congé comblent les besoins et désirs de chacun. Les hôtes y sont conviés journellement pour des cocktails originaux, des repas savoureux aux ingrédients saisonniers, des représentations, des soirées dansantes ou des expositions.

CONCEPT GLOBAL Plein Publiek est un concept global où chacun doit se sentir chez soi. Tout évolue avec les saisons : de la programmation au menu, au décor et aux activités. Les hôtes peuvent donc s’attendre quatre fois par an à une toute nouvelle ambiance. Le concept est une sorte de pollinisation croisée de disciplines et de publics : dîner-spectacle, art, slow drinks, fêtes, représentations, événements…

BERLIN MOODS Les jeunes entrepreneurs ont puisé leur inspiration dans les ambiances de Berlin et de Londres, car Plein Publiek Anvers se situe juste à mi-chemin de ces métropoles. L’intérieur reflète un mélange unique d’impertinence berlinoise et de raffinement londonien. Parmi les éléments du décor, on note avant tout les autos tamponneuses vintage à l’entrée et le bar composé d’un mélange de matériaux de récupération, dont des casiers des armées de terre et de l’air.

 

INFO

VAN CRAESBEECKSTRAAT 33 – 2000 ANTWERPEN

+32 (0)478 61 14 11 - PLEIN PUBLIEK.BE