GANZERIK

OLIVIER JACOBS, BEKEND VAN DE GENTSE TOP COCKTAILBAR JIGGER’S, EN ZIJN KOMPAAN BEN BRUYNEEL, OPENDEN BEGIN JANUARI HUN NIEUWE ZAAK IN GENT: GANZERIK. IN HET PAND WAAR VROEGER VOLKSCAFÉ 'DE DRUIFTAK' HUISDE, SERVEREN DE JONGE ONDERNEMERS VERSCHILLENDE (STREEK)BIEREN, ORIGINELE COCKTAILS EN HUISELIJKE KOST.

BEER HERE Ben en Olivier wilden op de eerste plaats een gezellig café creëren waar vooral de buurtbewoners zich thuis zouden voelen. Deze keer niet enkel cocktails zoals we van team Jigger's gewoon zijn. Ze opteerden voor niet-alledaags gerstenat gecombineerd met bijhorende comfort food. Op de bar werd plaats gemaakt voor een indrukwekkende tapinstallatie met maar liefst twaalf tapkranen. Met de opmars van kleine en gepassioneerde brouwerijen - niet enkel uit België maar ook uit buurlanden Nederland en Frankrijk of Italië, Scandinavië en de VS - is er een aardverschuiving op gang qua bierstijlen en smaken. Fruitige en bittere hopbiertjes, stouts zwart als de nacht en zure fruitbieren à volonté: bierliefhebbers komen in Ganzerik aan hun trekken.

LIEFDE VOOR HET PRODUCT De filosofie van Jigger's wordt ook hier doorgetrokken: in Ganzerik kom je voor de betere producten, met liefde gemaakt. Maar liefst acht bieren komen op tap, onder meer lekkers van Brouwerij De Ranke, Dupont, Brouwers Verzet & Jandrin Jandrenouille. Daarnaast zijn er drie variërende tapkranen met binnen- en buitenlandse bieren. In Ganzerik vind je geen flesjes frisdrank, want limonades worden huisgemaakt en ook op tap geserveerd, gezonder en vooral ook een pak milieuvriendelijker. Daarnaast worden ook twee cocktails getapt. Uiteraard geen alledaagse fruitmixen maar verrassende classics in een nieuw jasje.

ON THE MENU Klassieke en hedendaagse gerechten zoals waterzooi, bloedworst, ravioli met pulled pork en gerookte ganzenborst kunnen zowel aan de bar als aan de tafeltjes verorberd worden. Verschillende gerechten zijn tevens bereidt met bier, zoals de sabayon met kriekbier.


OLIVIER JACOBS, QUE L’ON CONNAIT DU BAR A COCKTAILS GANTOIS JIGGER’S, ET SON COMPARSE BEN BRUYNEEL, ONT OUVERT DEBUT JANVIER LEUR NOUVEL ETABLISSEMENT A GAND : GANZERIK. DANS LE BATIMENT QUI ABRITAIT AUTREFOIS UN CAFE, LES JEUNES ENTREPRENEURS SERVENT MAINTENANT BIERES (REGIONALES), COCKTAILS ORIGINAUX ET CUISINE FAMILIALE

BEER HERE Ben et Olivier voulaient avant tout créer un café convivial où les habitants du quartier se sentent chez eux. Cette fois, pas uniquement des cocktails comme au Jigger’s, mais des bières spéciales et une carte accessible. Le bar accueille une impressionnante pompe à bière avec pas moins de douze robinets. Avec l’avènement des petites brasseries passionnées, non seulement en Belgique, mais aussi aux Pays-Bas, en France, en Italie, en Scandinavie et aux États-Unis, on assiste à un véritable séisme en termes de styles et de saveurs. Bières houblonnées fruitées et amères, stouts noirs et bières aigres aux fruits à volonté : au Ganzerik, les amateurs de bière sont comblés.

 AMOUR DU PRODUIT La philosophie du Jigger’s est également d’application : au Ganzerik, on vient déguster des bières de qualité brassées avec amour. Jusqu'à huit bières pression sont disponibles : Brouwerij De Ranke, Dupont, Brouwers Brewers & Jandrin Jandrenouille, mais aussi trois robinets proposant des bières locales et étrangères variant au fil du temps. Au Ganzerik, pas de sodas en bouteille : les limonades sont fabriquées maison et servies à la pression, ce qui est plus sain et plus respectueux de l'environnement. En outre, deux cocktails sont également disponibles à la pression. Bien sûr, pas un fruit mix ordinaire, mais de surprenants classiques revisités.

ON THE MENU Des préparations classiques et contemporaines, telles que waterzooi, boudin noir, raviolis au pulled pork et poitrine d'oie fumée, peuvent être consommées aussi bien au bar qu’aux tables. Plusieurs plats à la bière, comme le sabayon à la kriek, sont également proposés.

 

INFO

DRUIFSTRAAT 29, 9000 GENT

+32 (0)9 330 00 07, FACEBOOK.COM/GANZERIK