THE OLD CLARE

Vorig jaar nam hotelgroep Unlisted Collection het vroegere Clare Hotel grondig onder handen. Het gerestylede pand, waarin niet alleen kamers maar ook onder meer drie nieuwe restaurants en een rooftopzwembad met bar zijn ondergebracht, opende eind vorig jaar de deuren. Het design brengt een ode aan de geschiedenis van het gebouw. De renovatie gebeurde namelijk met respect voor de bestaande materialen, zoals de bakstenen, het beton en het houtwerk. The Old Clare wil zijn gasten een avontuurlijk verblijf bieden. Geen klassieke home-away-from-home-ervaring hier: het hotel gooit de klassieke regels overboord. Naast de vooral internationale clientèle trekt The Old Clare ook lokale foodies aan. Dat komt uiteraard door de drie onafhankelijke restaurants die in het hotel huizen. De Britse chef-kok Jason Atherton heeft de leiding over de keuken van Kensington Street Social, dat ook de roomservice van het hotel verzorgt. De Australische Clayton Wells opende zijn eerste restaurant Automata, dat meteen gehypet werd, en ex-Noma-kok Sam Miller serveert lekkers in Silvereye op de tweede verdieping. Eén ding is duidelijk: hier mixen locals met toeristen.


L'année dernière, l’Old Clare Hotel a été complètement remanié par le groupe hôtelier Unlisted Collection. Des chambres, trois nouveaux restaurants et un roof top pool & bar ont été créés. Le design rend hommage à l'histoire du bâtiment, qui a été restauré en conformité avec les matériaux existants, tels que briques, béton et bois. L’Old Clare entend offrir un séjour audacieux à ses clients, loin de l'expérience traditionnelle ‘home-away-from-home’, en brisant les règles classiques. Outre une clientèle essentiellement internationale, l’Old Clare attire également les foodies locaux de Sydney. Bien entendu, grâce aux trois restaurants indépendants qu’abrite l'hôtel.