COCINA

COCINA IS HET LIEFDESVERHAAL TUSSEN DE ITALIAANSE KOOKKUNST EN TWEE VRIENDEN, ANTOINE BRADFER EN CARMELO LICATA. SAMEN MET DE TALENTVOLLE CHEF ANTONIO COPPOLA SERVEREN ZE PURE, ITALIAANSE HEERLIJKHEDEN. GASTEN KUNNEN TER PLEKKE ETEN, IN DE TRATTORIA, OF HET LEKKERS KOPEN EN MEENEMEN NAAR HUIS IN DE NEGOZIO (KRUIDENIERSWINKEL EN TRAITEUR). OOK IN HET INTERIEUR WILLEN DE JONGE ONDERNEMERS CHARME EN AUTHENTICITEIT SAMENBRENGEN. DAAR ZORGEN DE HOGE EN LAGE PLAFONDS, DE MEZZANINE, DE OPEN KEUKEN EN DE COMBINATIE VAN MATERIALEN ALS HOUT, TEGELS EN ZWART STAAL VOOR.

LIEFDESVERHAAL Cocina is dit het resultaat van een storia d’amore tussen de Italiaanse kookkunst en twee vrienden die net hun studies bedrijfsbeheer beëindigden, Antoine Bradfer en Carmelo Licata. Vorige zomer, gedurende hun reis in Italië, hebben de jonge ondernemers hun culinaire en artistieke ontdekkingen vermenigvuldigd. Terug thuis deelden ze hun enthousiasme met de talentvolle Chef Antonio Coppola, hun vriend sinds hun ontmoeting tien jaar geleden. De onontbeerlijke triumviraat was gevormd. Alea jacta est !

TRATTORIA & NEGOZIA Cocina is het nieuwe herkenningspunt in Elsene voor de liefhebbers van Italiaanse kookkunst: ter plaatse, in de trattoria, of om mee te nemen, aan de kant van de negozio (kruidenierswinkel en traiteur). Cocina is gelegen in het oude en charismatische huis Félix, in de levendige buurt van het Kasteleinsplein. 

RUSTIEK HOUT Qua decoratie zijn de eisen hetzelfde: charme en authenticiteit samenbrengen. Daarom brengt de afwisseling van hoge en lage plafonds, de grote mezzanine, de open keuken, de succesvolle combinatie van materialen (rustiek hout, tegels, zwarte staal) en de gedempte verlichting een warme sfeer. Aan de ene kant bevindt zich een cozy en rustig hoekje, en aan de andere kant, in het midden van de kruidenierswinkel, is er een grote tafel die je met anderen kan delen.

GAZETTA Gedurende de openingsuren van de kruidenierszaak zal de voorbijganger kunnen genieten van een kleinere kaart van pasticceria als vieruurtje, om de gazzeta te lezen, of om van de zon te genieten op het terras na een wandeling in het Tenboschpark. De barrista zal ook originele composities voorstellen fatto in Italia de caffè e lattè. En wanneer het bijna tiid is voor de aperitivo, zullen de antipasti perfect een Spritz of Pinot grigio de Friuli vergezellen.


CŎCĪNA (PRONONCER KƆ-KI-NA) EST L'HISTOIRE D'AMOUR ENTRE LA CUISINE ITALIENNE ET DEUX AMIS, ANTOINE BRADFER ET CARMELO LICATA. LES CLIENTS PEUVENT MANGER SUR PLACE, DANS LA TRATTORIA, OU EMPORTER DES PLATS, DANS LE NEGOZIO (EPICERIE ET TRAITEUR). À L'INTÉRIEUR, LES JEUNES ENTREPRENEURS VEULENT RÉUNIR CHARME ET AUTHENTICITÉ: PLAFONDS HAUTS ET BAS, MEZZANINE, CUISINE OUVERTE ET COMBINAISON DE MATÉRIAUX TELS QUE BOIS, TUILES ET ACIER NOIR.

Histoire d’amour Cocina est le résultat d'une storia d'amore entre la cuisine italienne et deux amis qui venaient de terminer leurs études de gestion d’entreprise, Antoine Bradfer Carmelo Licata. L'été dernier, lors d’un voyage en Italie, les jeunes entrepreneurs ont multiplié les découvertes culinaires et artistiques. De retour à la maison, ils ont partagé leur enthousiasme avec le talentueux chef Antonio Coppola, leur ami depuis leur rencontre il y a dix ans. L’indispensable triumvirat était né. Alea jacta est!

 TRATTORIA & NEGOZIA Cocina est le nouveau repère ixellois pour les amateurs de gastronomie italienne: sur place, à la trattoria, ou à emporter, du côté negozio (épicerie et traiteur). Cocina est situé en lieu et place de l’ancienne et charismatique maison Félix, dans le quartier bouillonnant du Châtelain. Leur philosophie est celle d’Épicure et cette recherche du plaisir passera obligatoirement par la qualité et la traçabilité des produits proposés.

bois rustique Côté déco, les exigences sont les mêmes: conjuguer le charme à l’authenticité. C’est ainsi que l'alternance des plafonds hauts et bas, la vaste mezzanine, la cuisine ouverte, l’heureuse association de matériaux (bois rustique, carrelage, acier noirci) ainsi que l'éclairage tamisé génèrent une ambiance chaleureuse. Coin cosy et feutré d’un côté, grande table à partager au centre de l'épicerie de l’autre.

GAZETTA Durant les heures d'ouverture de l'épicerie, une carte restreinte de pasticceria permettra au passant de prendre le goûter, lire la gazzeta et profiter du soleil en terrasse après une petite promenade au parc Tenbosch. Le barrista proposera également des compositions originales fatto in Italia de caffè e lattè. Et si l’heure de l’aperitivo approche, les antipasti accompagneront parfaitement un petit spritz ou un pinot grigio de Friuli.

 

INFO

WASHINGTONSTRAAT 149, 1050 BRUSSEL
+32 (0)2 850 59 90, COCINA.BE