FRITES ATELIER

Na de vestigingen in Den Haag, Arnhem en Utrecht is er nu ook een Frites Atelier in Antwerpen. En als mede-eigenaar Sergio Herman zich daaraan waagt, dan weet je dat je er niet zomaar frieten voorgeschoteld zult krijgen. “In België heb je een prachtige frietcultuur”, zegt hij.

“Wat ik eraan wil toevoegen is een stukje gevoel en beleving.” De aardappelen zijn afkomstig van verschillende boeren uit Zeeland waar Sergio nauw mee samenwerkt. De Zeeuwse vindt hij de lekkerste.

“Nog nooit heb ik zoveel aardappelen geproefd als de voorbije twee jaar”, gaat Sergio verder. “Ik sta ervan versteld hoe moeilijk het is om iets eenvoudigs te ontwikkelen als lekkere frieten.” De aardappelen worden in de eigen productiekeuken voorbereid, gesneden en op natuurlijke wijze bewerkt. In Frites Atelier krijgt de klant de keuze tussen vijf verschillende verse, huisgemaakte sauzen die om de zoveel tijd wisselen. Op dit moment gaat de keuze tussen béarnaise, classic, basilicum, truffel en andalouse. De vaste special is frieten met Vlaamse stoverij.


Après les filiales à La Haye, Arnhem et Utrecht, Frites Atelier s’est installé à Anvers. Et quand Sergio Herman, le copropriétaire, vous sert ses frites, vous savez que vous ne mangerez pas une ‘bête’ frite comme ailleurs. “En Belgique, nous avons une belle culture de la frite”, explique-t-il. “Je souhaite y ajouter un peu de sentiment et d’expérience.”

Les pommes de terre viennent d’agriculteurs de Zélande, avec lesquels Sergio travaille étroitement. “Je n’avais jamais goûté autant de pommes de terre que ces deux dernières années, mais les zélandaises sont les meilleures”, poursuit Sergio. “Je suis ébahi de voir à quel point il est difficile de faire quelque chose d’aussi simple que des bonnes frites.”

Les pommes de terre sont préparées, découpées et travaillées de façon naturelle dans la propre cuisine. Au Frites Atelier, le client a le choix entre cinq sauces maison, fraîchement préparées, qui changent au bout d’un certain temps.

En ce moment, il s’agit des sauces béarnaise, classique, basilic, truffe et andalouse. La spécialité maison reste une constante au menu : des frites avec des carbonnades flamandes.

INFO
KORTE GASTHUISSTRAAT 32, 2000 ANTWERPEN
+31 20 800 6056, FRITESATELIERAMSTERDAM.COM