FRITES ATELIER AMSTERDAM

Na anderhalf jaar aardappelen proeven en locaties zoeken kwam in Den Haag het Nederlandse concept Frites Atelier Amsterdam tot stand. Drijvende kracht achter de frietjeszaak is topchef Sergio Herman die met het Atelier een innoverende weg inslaat. De eerste vestiging zal — net als de komende zaken in Amsterdam, Arnhem en Utrecht — een ouderwets Frans-Amsterdamse sfeer uitstralen, gecreëerd door Studio Piet Boon. Gasten kunnen er frietjes, of liever frites, bestellen en afwerken met pinda-, truffel- of bearnaisesaus. Daarnaast zijn er ook toppings: New York-pastrami of Vlaamse stoverij.


Après un an et demi passé à tester des pommes de terre et à chercher un endroit où s’établir, l’initiateur du concept néerlandais Frites Atelier Amsterdam s’est installé à La Haye. L’homme n’est autre que le grand cuisinier Sergio Herman, qui joue ici la carte de l’innovation. Son premier atelier dégage une ambiance franco-amstellodamoise que l’on retrouvera aussi dans les filiales qu’il ouvrira à Amsterdam, Arnhem et Utrecht. Les clients peuvent y commander des frites avec des sauces ou un assaisonnement spécial.