DE PELGRIM

DE ANTWERPSE BIERLIEFHEBBERS HEBBEN ONGEVEER DRIE JAAR OP DE TANDEN MOETEN BIJTEN VOORALEER DE PELGRIM, HET CAFÉ TEGENOVER BROUWERIJ DE KONINCK, OPNIEUW ZIJN DEUREN OPENDE. WIE AL DIE TIJD GEDULD UITOEFENDE, WORDT DAAR NU OOK RIJKELIJK VOOR BELOOND. NAAST CAFÉ KAN JE IN DE PELGRIM VOORTAAN TERECHT OM EEN HAPJE TE ETEN EN OOK FIETSEN ZIJN ER WELKOM...

INTERACTIEVE CONCEPTEN In zijn nieuw brasserieconcept heeft De Pelgrim ook naburig café Het Stoopke onder zijn vleugels genomen. Maar er is meer; de Pelgrim deelt zijn ruimte met Velodome, een concept dat alles vandoen heeft met fietsen. Er zijn zelfs plannen om samen met Velodome een wielerclub op te richten. Louis Croonen, de ondernemer achter De Pelgrim, is alvast overtuigd van de werkbaarheid van zijn concept: ‘Er bestaat niets Vlaamser dan koersen, dus we richten wielerclub De Pelgrim op. Wie lid wil worden van onze club, kan gewoon even binnenspringen in De Pelgrim of bij Velodome.’

VLAAMSE KEUKEN, BELGISCHE BIEREN De meervoudige omgeving maakt het voor buurtbewoners, toeristen en natuurlijk Antwerpenaars extra aantrekkelijk om een bezoek te brengen aan De Pelgrim voor een vers getapt Bolleke of een maaltijd. Op de kaart staan gerechten uit de Vlaamse burgerkeuken. Bijzonder is dat de maaltijden worden geserveerd op een servies uit grootmoeders’ tijd. Bij de gerechten wordt bovendien steevast een biersuggestie vermeld.

DO MORE WITH LESS Om het verleden erkentelijk te zijn, werd beslist om heel wat van de authentieke elementen, zoals vloeren, tafels en stoelen te bewaren. De zetels kregen een nieuwe bekleding, de gevel een likje verf en opvallende verlichting. Pure Sang behield perfect het evenwicht tussen de oorspronkelijke inrichting en de innoverende ingrepen die er nodig waren om van De Pelgrim een hedendaags horecagebeuren te maken.  

BRUIN CAFE 2.0 De grote u-vormige toog staat centraal in de zaak. Deze tapkast is opgebouwd met kleine gerecycleerde togen. Een glaskunstenaar maakte lampjes van gezandstraalde flesjes De Koninck en kaarslichtjes met de bodempjes van diezelfde flesjes. De poten van statafels werden gerecycleerd maar de tafelbaden werden vervangen door wrakhout en zo verbonden aan de muur. De veranda werd opgesmukt met tweedehands tapijten, planten en rieten stoelen die we kennen uit de Emmanuelle-films.  Gasten die een namiddag willen doorbrengen op de ‘old school’ manier, kunnen zich te goed doen aan de collectie gezelschapsspellen. In de zomermaanden zal er daarenboven een groot terras worden opgesteld.

OP PELGRIMSTOCHT De hybride knipoog naar 2014 doet zowel de meest doorwinterde caféganger als de toevallige passant smelten voor De Pelgrim.


LES AMATEURS DE BIÈRE ANVERSOIS ONT DÛ PATIENTER ENVIRON TROIS ANS AVANT DE VOIR DE PELGRIM, LE CAFÉ EN FACE DE LA BRASSERIE DE KONINCK, ROUVRIR SES PORTES.

CONCEPTS INTERACTIFS Dans son nouveau concept de brasserie, De Pelgrim a également pris sous son aile le café voisin Het Stoopke. Mais il y a plus : De Pelgrim partage son espace avec le Velodome, un concept axé autour du vélo.

CUISINE FLAMANDE, BIERES BELGES À la carte figurent des préparations issues de la cuisine bourgeoise flamande. Les repas sont présentés sur un service de l’époque de nos grands-mères. En outre, la carte propose pour chaque préparation une suggestion de bière.

DO MORE WITH LESS Pure Sang a parfaitement respecté l’équilibre entre l’aménagement d’origine et les interventions innovantes qui étaient nécessaires pour faire du Pelgrim un établissement horeca contemporain.

MARON CAFE 2.0 Un artiste verrier a transformé des bouteilles de De Koninck sablées en lampes et le fond de ces mêmes bouteilles en photophores. Les pieds des tables hautes ont été recyclés mais les dessus de tables ont été remplacés par du bois flotté et reliés ainsi aux murs.

EN PELERINAGE Le clin d’œil hybride à 2014 séduit aussi bien le client habituel des cafés que le passant fortuit.

 
 

INFO

Boomgaardstraat 6-12 - 2600 Antwerpen

+32 (0)3 218 65 83 - brasseriedepelgrim.be